Vad är klockan i Sofia (Bulgarien) just nu?


Det är lunchtid i Sofia, fredagen den 18 januari 2019

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Här hittar du aktuell tid i Sofia

Här ovanför kan du se vad klockan är i Sofia i Bulgarien just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är! All information i rutan uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är just i detta ögonblick i Sofia.

Allmän fakta om Sofia

Sofia ligger i landet Bulgarien, och är faktiskt även huvudstad i Bulgarien. Det bor ungefär 1 260 000 invånare i Sofia, och till ytan är Sofia ca. 1 344 km2 (kvadratkilometer) stort. I Bulgarien är det officiella språket bulgariska, och den officiella valutan i Bulgarien är leva (BGN). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Bulgarien är .bg. Den 3 mars firar Bulgarien sin årliga nationaldag.

Ringa till någon i Sofia

För att ringa till Sofia från ett annat land slår du först landskoden för Bulgarien som är +359, följt av riktnumret till Sofia som är 02, sedan slår du det nummer som du vill ringa till i Sofia.

Flaggan i Bulgarien och Sofia

Här intill kan ni se vilken flagga landet Bulgarien har, och därmed även Sofia. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇧🇬

Länkar för att läsa mer om Sofia

Reseguide till Sofia

Just nu har vi tyvärr ingen bra reseguide att länka för Sofia. Har du en sajt om Sofia och vill att den skall synas här? Kila då in på Om oss-sidan som du kan hitta i sidfoten och skicka ett meddelande till oss.

Sofia på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Sofia kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Sofia. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Sofia. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Sofia.
   ››  Svensk Wikipediasida om Sofia
   ››  Engelsk Wikipediasida om Sofia

Karta över Sofia i Bulgarien

Här nedan kan hittar du en karta över Sofia i Bulgarien som är väldigt enkel att skrolla runt i eller zooma in och ut, använd bara musen (eller fingrarna om du använder en mobil) för att navigera dig runt på kartan över Sofia.