Vad är klockan? logotype

Vad är klockan i Ljubljana


Det är morgon i Ljubljana, måndagen den 20 september 2021

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidsskillnad och tidszon i Ljubljana

Den tidszon som Ljubljana ligger i är Central European Time (UTC+1), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Ljubljana i Slovenien är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Ljubljana

Här kan du se vad klockan är i Ljubljana i Slovenien just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Ljubljana.

Allmän fakta om Ljubljana

Ljubljana ligger i regionen Osrednjeslovenska i landet Slovenien, och är faktiskt även huvudstad i Slovenien. Det bor ungefär 300 000 invånare i Ljubljana, och till ytan är Ljubljana ca. 163,8 km2 (kvadratkilometer) stort. I Slovenien är det officiella språket slovenska, och den officiella valutan i Slovenien är euro (EUR). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Slovenien är .si. Den 25 juni firar Slovenien sin årliga nationaldag.

Ringa till någon i Ljubljana

För att ringa till Ljubljana från ett annat land slår du först landskoden för Slovenien som är +386, följt av riktnumret till Ljubljana som är 1, sedan slår du det nummer som du vill ringa till i Ljubljana.

Soluppgång och solnedgång i Ljubljana

Här nedan hittar du information kring när solen går upp och när solen går ned i Ljubljana både idag och imorgon. Vi inkluderar även information kring när solen står i zenit, dvs när solen når sin högsta punkt under dagen i just Ljubljana.

Soluppgång idag
måndagen den 20 september 2021
kl. 06:46:40
Zenit idag
måndagen den 20 september 2021
kl. 12:55:19
Solnedgång idag
måndagen den 20 september 2021
kl. 19:03:59
Soluppgång imorgon
tisdagen den 21 september 2021
kl. 06:47:55
Zenit imorgon
tisdagen den 21 september 2021
kl. 12:54:58
Solnedgång imorgon
tisdagen den 21 september 2021
kl. 19:02:01

Flaggan i Slovenien och Ljubljana

Här intill kan ni se vilken flagga landet Slovenien har, och därmed även Ljubljana. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇸🇮

Inför resan till Ljubljana

Om det är så att ni har en stundande resa inplanerad till Ljubljana finns det många saker som vara bra att hålla koll på, en av de viktigaste är nog vad valutan euro (EUR) som används i Ljubljana står i just nu, i förhållande till den svenska kronan. Här kan ni hitta euro valutakurs, med dagsaktuell valuta kurs och en smidig omvandlare mellan svenska kronor och euro.

Eluttag och reseadapter i Ljubljana i Slovenien

Innan man ger sig ut på en resa till Ljubljana i Slovenien kan det vara bra att ta reda på vilken typ av eluttag som används i Slovenien, samt vilken spänning och frekvens elnätet använder. Man behöver göra detta för att avgöra om ens elektriska utrustning går att använda i Ljubljana. Eller faktiskt hela Slovenien för den delen. Om den inte går att använda måste man skaffa någon typ av reseadapter. De typer av eluttag som används i Slovenien är Typ C, och elnätet har spänningen 230 V och frekvensen 50 Hz. Detta innebär att du troligtvis inte behöver någon reseadapter för att kunna använda dina svenska elektriska apparater i Slovenien.

Länkar för att läsa mer om Ljubljana

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Ljubljana?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Ljubljana?

Ljubljana på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Ljubljana kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Ljubljana. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Ljubljana. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Ljubljana.
   ››  Svensk Wikipediasida om Ljubljana
   ››  Engelsk Wikipediasida om Ljubljana

Ljubljana i Slovenien på kartan

Här nedan kan hittar du en karta som visar var i Slovenien som Ljubljana ligger. Du kan enkelt bläddra dig runt på kartan med hjälp av musen om du sitter vid en vanlig dator eller med hjälp av fingrarna om du använder en mobil. Det går även att zooma in och ut på kartan, antingen genom att använda knapparna i övre vänstra hörnet, rullningsfunktionen på din mus eller genom att använda två fingrar om du använder en mobil.