Vad är klockan? logotype

Vad är klockan i Glasgow


Det är eftermiddag i Glasgow, söndagen den 20 september 2020

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidsskillnad och tidszon i Glasgow

Den tidszon som Glasgow ligger i är Greenwich Mean Time (UTC+0), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Glasgow i Skottland är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Glasgow

Här kan du se vad klockan är i Glasgow i Skottland just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Glasgow.

Allmän fakta om Glasgow

Glasgow ligger i landet Skottland. Det bor ungefär 625 000 invånare i Glasgow, och till ytan är Glasgow ca. 175 km2 (kvadratkilometer) stort. I Skottland är det officiella språket engelska, skotsk gäliska och lågskotska, och den officiella valutan i Skottland är brittiskt pund (GBP). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Skottland är .uk samt .scot. Den 30 november firar Skottland sin årliga nationaldag.

Ringa till någon i Glasgow

För att ringa till Glasgow från ett annat land slår du först landskoden för Skottland som är +44, följt av riktnumret till Glasgow som är 0141, sedan slår du det nummer som du vill ringa till i Glasgow.

Soluppgång och solnedgång i Glasgow

Här nedan hittar du information kring när solen går upp och när solen går ned i Glasgow både idag och imorgon. Vi inkluderar även information kring när solen står i zenit, dvs när solen når sin högsta punkt under dagen i just Glasgow.

Soluppgång idag
söndagen den 20 september 2020
kl. 07:00:19
Zenit idag
söndagen den 20 september 2020
kl. 13:10:06
Solnedgång idag
söndagen den 20 september 2020
kl. 19:19:53
Soluppgång imorgon
måndagen den 21 september 2020
kl. 07:02:16
Zenit imorgon
måndagen den 21 september 2020
kl. 13:09:45
Solnedgång imorgon
måndagen den 21 september 2020
kl. 19:17:14

Flaggan i Skottland och Glasgow

Här intill kan ni se vilken flagga landet Skottland har, och därmed även Glasgow. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿

Inför resan till Glasgow

Om det är så att ni har en stundande resa inplanerad till Glasgow finns det många saker som vara bra att hålla koll på, en av de viktigaste är nog vad valutan brittisk pund (GBP) som används i Glasgow står i just nu, i förhållande till den svenska kronan. På webbsajten Hurmycket.se finns brittisk pund valutakurs, där kan ni alltid hitta aktuell valutakursinfo samt en smidig omvandlare mellan svenska kronor (SEK) och brittisk pund (GBP).

Länkar för att läsa mer om Glasgow

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Glasgow?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Glasgow?

Glasgow på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Glasgow kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Glasgow. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Glasgow. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Glasgow.
   ››  Svensk Wikipediasida om Glasgow
   ››  Engelsk Wikipediasida om Glasgow

Glasgow i Skottland på kartan

Här nedan kan hittar du en karta som visar var i Skottland som Glasgow ligger.