Vad är klockan? logotype

Vad är klockan i Singapore


Det är kväll i Singapore, lördagen den 8 maj 2021

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidsskillnad och tidszon i Singapore

Den tidszon som Singapore ligger i är Singapore Standard Time (UTC+8), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Singapore i Singapore är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Singapore

Här kan du se vad klockan är i Singapore i Singapore just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Singapore.

Allmän fakta om Singapore

Singapore ligger i landet Singapore, och är faktiskt även huvudstad i Singapore. Det bor ungefär 5 600 000 invånare i Singapore, och till ytan är Singapore ca. 722 km2 (kvadratkilometer) stort. I Singapore är det officiella språket standardkinesiska, engelska, malajiska och tamil, och den officiella valutan i Singapore är singaporiansk dollar (SGD). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Singapore är .sg. Den 9 augusti firar Singapore sin årliga nationaldag.

Ringa till någon i Singapore

För att ringa till Singapore från ett annat land slår du först landskoden för Singapore som är +65, följt av riktnumret till Singapore som är (ingen stadskod, enbart landskod), sedan slår du det nummer som du vill ringa till i Singapore.

Soluppgång och solnedgång i Singapore

Här nedan hittar du information kring när solen går upp och när solen går ned i Singapore både idag och imorgon. Vi inkluderar även information kring när solen står i zenit, dvs när solen når sin högsta punkt under dagen i just Singapore.

Soluppgång idag
lördagen den 08 maj 2021
kl. 06:56:00
Zenit idag
lördagen den 08 maj 2021
kl. 13:01:13
Solnedgång idag
lördagen den 08 maj 2021
kl. 19:06:26
Soluppgång imorgon
söndagen den 09 maj 2021
kl. 06:55:55
Zenit imorgon
söndagen den 09 maj 2021
kl. 13:01:10
Solnedgång imorgon
söndagen den 09 maj 2021
kl. 19:06:25

Flaggan i Singapore och Singapore

Här intill kan ni se vilken flagga landet Singapore har, och därmed även Singapore. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇸🇬

Eluttag och reseadapter i Singapore i Singapore

Innan man ger sig ut på en resa till Singapore i Singapore kan det vara bra att ta reda på vilken typ av eluttag som används i Singapore, samt vilken spänning och frekvens elnätet använder. Man behöver göra detta för att avgöra om ens elektriska utrustning går att använda i Singapore. Eller faktiskt hela Singapore för den delen. Om den inte går att använda måste man skaffa någon typ av reseadapter. De typer av eluttag som används i Singapore är Typ G, och elnätet har spänningen 240 V och frekvensen 50 Hz. Detta innebär att du kommer att behöva en reseadapter för att kunna använda dina svenska elektriska apparater i Singapore. Läs mer här om reseadapter Singapore.

Länkar för att läsa mer om Singapore

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Singapore?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Singapore?

Singapore på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Singapore kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Singapore. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Singapore. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Singapore.
   ››  Svensk Wikipediasida om Singapore
   ››  Engelsk Wikipediasida om Singapore

Singapore i Singapore på kartan

Här nedan kan hittar du en karta som visar var i Singapore som Singapore ligger. Du kan enkelt bläddra dig runt på kartan med hjälp av musen om du sitter vid en vanlig dator eller med hjälp av fingrarna om du använder en mobil. Det går även att zooma in och ut på kartan, antingen genom att använda knapparna i övre vänstra hörnet, rullningsfunktionen på din mus eller genom att använda två fingrar om du använder en mobil.