Vad är klockan?/Singapore

Vad är klockan i Singapore (Singapore) just nu?


Det är morgon i Singapore, lördagen den 23 mars 2019

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Aktuell tid och datum i Singapore

Här ovanför kan du se vad klockan är i Singapore i Singapore just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är! All information i rutan uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är just i detta ögonblick i Singapore.

Allmän fakta om Singapore

Singapore ligger i landet Singapore, och är faktiskt även huvudstad i Singapore. Det bor ungefär 5 600 000 invånare i Singapore, och till ytan är Singapore ca. 722 km2 (kvadratkilometer) stort. I Singapore är det officiella språket standardkinesiska, engelska, malajiska och tamil, och den officiella valutan i Singapore är singaporiansk dollar (SGD). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Singapore är .sg. Den 9 augusti firar Singapore sin årliga nationaldag.

Tidszon och tidsskillnad i Singapore

Den tidszon som Singapore ligger i är SST (UTC+8), och tidsskillnaden mellan den plats du befinner dig på just nu och Singapore är timmar.

Ringa till någon i Singapore

För att ringa till Singapore från ett annat land slår du först landskoden för Singapore som är +65, följt av riktnumret till Singapore som är (ingen stadskod, enbart landskod), sedan slår du det nummer som du vill ringa till i Singapore.

Flaggan i Singapore och Singapore

Här intill kan ni se vilken flagga landet Singapore har, och därmed även Singapore. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇸🇬

Singapore på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Singapore kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Singapore. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Singapore. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Singapore.
   ››  Svensk Wikipediasida om Singapore
   ››  Engelsk Wikipediasida om Singapore

Karta över Singapore i Singapore

Här nedan kan hittar du en karta över Singapore i Singapore som är väldigt enkel att skrolla runt i eller zooma in och ut, använd bara musen (eller fingrarna om du använder en mobil) för att navigera dig runt på kartan över Singapore.