Vad är klockan? logotype

Vad är klockan i Sierra Leone


Det är lunchtid i Sierra Leone, söndagen den 25 juli 2021

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidszon och tidsskillnad i Sierra Leone

Den tidszon som Sierra Leone ligger i är Greenwich Mean Time (UTC), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Sierra Leone är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Sierra Leone

Här kan du se vad klockan är i Sierra Leone just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Sierra Leone.

Allmän fakta om Sierra Leone

I landet Sierra Leone bor det ungefär 7 000 000 invånare på en yta av ca. 71 740 km2. Landskoden för att ringa till någon i Sierra Leone från ett annat land är +232. I Sierra Leone är det officiella språket engelska, och den officiella valutan i Sierra Leone är leone (SLL). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Sierra Leone är .sl. Den 27 april firar Sierra Leone sin årliga nationaldag.

Flaggan i Sierra Leone

Här intill kan ni se vilken flagga landet Sierra Leone har. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇸🇱

Eluttag och reseadapter i Sierra Leone

Innan man ger sig ut på en resa till Sierra Leone kan det vara bra att ta reda på vilken typ av eluttag som används i landet, samt vilken spänning och frekvens elnätet använder. Man behöver göra detta för att avgöra om ens elektriska utrustning går att använda i landet. Om den inte går att använda måste man skaffa någon typ av reseadapter. De typer av eluttag som används i Sierra Leone är Typ D, och elnätet har spänningen 220 V och frekvensen 50 Hz. Detta innebär att du kommer att behöva en reseadapter för att kunna använda dina svenska elektriska apparater i Sierra Leone. Läs mer här om reseadapter Sierra Leone.

Länkar för att läsa mer om Sierra Leone

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Sierra Leone?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Sierra Leone?

Sierra Leone på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Sierra Leone kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Sierra Leone. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Sierra Leone. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Sierra Leone.
   ››  Svensk Wikipediasida om Sierra Leone
   ››  Engelsk Wikipediasida om Sierra Leone

Sierra Leone på kartan

Här nedan kan hittar du en karta som visar var Sierra Leone ligger. Du kan enkelt bläddra dig runt på kartan med hjälp av musen om du sitter vid en vanlig dator eller med hjälp av fingrarna om du använder en mobil. Det går även att zooma in och ut på kartan, antingen genom att använda knapparna i övre vänstra hörnet, rullningsfunktionen på din mus eller genom att använda två fingrar om du använder en mobil.