Vad är klockan? logotype

Vad är klockan i Belgrad


Det är mitt i natten i Belgrad, tisdagen den 28 januari 2020

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidszon och tidsskillnad i Belgrad

Den tidszon som Belgrad ligger i är Central European Time (UTC+1), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Belgrad i Serbien är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Belgrad

Här kan du se vad klockan är i Belgrad i Serbien just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Belgrad.

Allmän fakta om Belgrad

Belgrad ligger i landet Serbien, och är faktiskt även huvudstad i Serbien. Det bor ungefär 1 200 000 invånare i Belgrad, och till ytan är Belgrad ca. 360 km2 (kvadratkilometer) stort. Belgrad grundades före 279 f.Kr.. I Serbien är det officiella språket serbiska, och den officiella valutan i Serbien är dinar (RSD). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Serbien är .rs. Den 15 februari firar Serbien sin årliga nationaldag.

Ringa till någon i Belgrad

För att ringa till Belgrad från ett annat land slår du först landskoden för Serbien som är +381, följt av riktnumret till Belgrad som är 11, sedan slår du det nummer som du vill ringa till i Belgrad.

Flaggan i Serbien och Belgrad

Här intill kan ni se vilken flagga landet Serbien har, och därmed även Belgrad. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇷🇸

Länkar för att läsa mer om Belgrad

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Beograd?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Beograd?

Belgrad på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Belgrad kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Belgrad. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Belgrad. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Belgrad.
   ››  Svensk Wikipediasida om Belgrad
   ››  Engelsk Wikipediasida om Belgrad

Karta över Belgrad i Serbien

Här nedan kan hittar du en karta som visar var i Serbien som Belgrad ligger.