Vad är klockan i Serbien


Det är kväll i Serbien, måndagen den 21 oktober 2019

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidszon och tidsskillnad i Serbien

Den tidszon som Serbien ligger i är CET (UTC+1), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Serbien är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Serbien

Här kan du se vad klockan är i Serbien just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Serbien.

Allmän fakta om Serbien

I landet Serbien bor det ungefär 7 000 000 invånare på en yta av ca. 88 361 km2, huvudstaden i Serbien heter Belgrad. Landskoden för att ringa till någon i Serbien från ett annat land är +381. I Serbien är det officiella språket serbiska, och den officiella valutan i Serbien är dinar (RSD). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Serbien är .rs. Den 15 februari firar Serbien sin årliga nationaldag.

Flaggan i Serbien

Här intill kan ni se vilken flagga landet Serbien har. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇷🇸

Länkar för att läsa mer om Serbien

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Serbia?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Serbien?

Serbien på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Serbien kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Serbien. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Serbien. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Serbien.
   ››  Svensk Wikipediasida om Serbien
   ››  Engelsk Wikipediasida om Serbien

Karta över Serbien

Här nedan kan hittar du en karta som visar var Serbien ligger.