Vad är klockan i Seoul (Sydkorea) just nu?


Det är kväll i Seoul, fredagen den 18 januari 2019

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Här hittar du aktuell tid i Seoul

Här ovanför kan du se vad klockan är i Seoul i Sydkorea just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är! All information i rutan uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är just i detta ögonblick i Seoul.

Allmän fakta om Seoul

Seoul ligger i landet Sydkorea. Det bor ungefär 10 500 000 invånare i Seoul, och till ytan är Seoul ca. 605 km2 (kvadratkilometer) stort. Seoul grundades runt 18 BC. I Sydkorea är det officiella språket koreanska, och den officiella valutan i Sydkorea är koreansk won (KRW). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Sydkorea är .kr. Den 15 augusti firar Sydkorea sin årliga nationaldag.

Ringa till någon i Seoul

För att ringa till Seoul från ett annat land slår du först landskoden för Sydkorea som är +82, följt av riktnumret till Seoul som är 2, sedan slår du det nummer som du vill ringa till i Seoul.

Flaggan i Sydkorea och Seoul

Här intill kan ni se vilken flagga landet Sydkorea har, och därmed även Seoul. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇰🇷

Länkar för att läsa mer om Seoul

Reseguide till Seoul

Just nu har vi tyvärr ingen bra reseguide att länka för Seoul. Har du en sajt om Seoul och vill att den skall synas här? Kila då in på Om oss-sidan som du kan hitta i sidfoten och skicka ett meddelande till oss.

Seoul på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Seoul kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Seoul. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Seoul. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Seoul.
   ››  Svensk Wikipediasida om Seoul
   ››  Engelsk Wikipediasida om Seoul

Karta över Seoul i Sydkorea

Här nedan kan hittar du en karta över Seoul i Sydkorea som är väldigt enkel att skrolla runt i eller zooma in och ut, använd bara musen (eller fingrarna om du använder en mobil) för att navigera dig runt på kartan över Seoul.