Vad är klockan? logotype

Vad är klockan i Genève


Det är kväll i Genève, fredagen den 7 augusti 2020

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidsskillnad och tidszon i Genève

Den tidszon som Genève ligger i är Central European Time (UTC+1), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Genève i Schweiz är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Genève

Här kan du se vad klockan är i Genève i Schweiz just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Genève.

Allmän fakta om Genève

Genève ligger i kantonen Genève i landet Schweiz. Det bor ungefär 200 000 invånare i Genève, och till ytan är Genève ca. 16 km2 (kvadratkilometer) stort. I Schweiz är det officiella språket tyska och franska, och den officiella valutan i Schweiz är franc (CHF). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Schweiz är .ch. Den 1 augusti firar Schweiz sin årliga nationaldag.

Ringa till någon i Genève

För att ringa till Genève från ett annat land slår du först landskoden för Schweiz som är +41, följt av riktnumret till Genève som är 22, sedan slår du det nummer som du vill ringa till i Genève.

Soluppgång och solnedgång i Genève

Här nedan hittar du information kring när solen går upp och när solen går ned i Genève både idag och imorgon. Vi inkluderar även information kring när solen står i zenit, dvs när solen når sin högsta punkt under dagen i just Genève.

Soluppgång idag
fredagen den 07 augusti 2020
kl. 06:25:43
Zenit idag
fredagen den 07 augusti 2020
kl. 13:41:06
Solnedgång idag
fredagen den 07 augusti 2020
kl. 20:56:29
Soluppgång imorgon
lördagen den 08 augusti 2020
kl. 06:26:57
Zenit imorgon
lördagen den 08 augusti 2020
kl. 13:40:58
Solnedgång imorgon
lördagen den 08 augusti 2020
kl. 20:54:58

Flaggan i Schweiz och Genève

Här intill kan ni se vilken flagga landet Schweiz har, och därmed även Genève. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇨🇭

Eluttag och reseadapter i Schweiz

Innan man ger sig ut på en resa till Schweiz kan det vara bra att ta reda på vilken typ av eluttag som används i landet, samt vilken spänning och frekvens elnätet använder. Man behöver göra detta för att avgöra om ens elektriska utrustning går att använda i landet. Om den inte går att använda måste man skaffa någon typ av reseadapter. De typer av eluttag som används i Schweiz är Typ C, Typ J, och elnätet har spänningen 230 V och frekvensen 50 Hz. Detta innebär att du kanske behöver en reseadapter för att kunna använda dina svenska elektriska apparater i Schweiz.

Länkar för att läsa mer om Genève

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Genève?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Genève?

Genève på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Genève kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Genève. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Genève. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Genève.
   ››  Svensk Wikipediasida om Genève
   ››  Engelsk Wikipediasida om Genève

Genève i Schweiz på kartan

Här nedan kan hittar du en karta som visar var i Schweiz som Genève ligger.