Vad är klockan i Schweiz


Det är mitt i natten i Schweiz, tisdagen den 21 januari 2020

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidszon och tidsskillnad i Schweiz

Den tidszon som Schweiz ligger i är CET (UTC+1), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Schweiz är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Schweiz

Här kan du se vad klockan är i Schweiz just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Schweiz.

Allmän fakta om Schweiz

I landet Schweiz bor det ungefär 8 600 000 invånare på en yta av ca. 41 285 km2, huvudstaden i Schweiz heter Zürich. Landskoden för att ringa till någon i Schweiz från ett annat land är +41. I Schweiz är det officiella språket tyska och franska, och den officiella valutan i Schweiz är franc (CHF). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Schweiz är .ch. Den 1 augusti firar Schweiz sin årliga nationaldag.

Klockan, tidsskillnad och datum i Schweizs städer

Här kan du se vad klockan är just nu och vilken tidsskillnad det är i olika städer runt omkring i Schweiz.

Flaggan i Schweiz

Här intill kan ni se vilken flagga landet Schweiz har. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇨🇭

Länkar för att läsa mer om Schweiz

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Sveits?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Schweiz?

Schweiz på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Schweiz kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Schweiz. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Schweiz. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Schweiz.
   ››  Svensk Wikipediasida om Schweiz
   ››  Engelsk Wikipediasida om Schweiz

Karta över Schweiz

Här nedan kan hittar du en karta som visar var Schweiz ligger.