Vad är klockan? logotype

Vad är klockan i Saudiarabien


Det är eftermiddag i Saudiarabien, söndagen den 25 juli 2021

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidszon och tidsskillnad i Saudiarabien

Den tidszon som Saudiarabien ligger i är Arabia Standard Time (UTC+3), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Saudiarabien är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Saudiarabien

Här kan du se vad klockan är i Saudiarabien just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Saudiarabien.

Allmän fakta om Saudiarabien

I landet Saudiarabien bor det ungefär 35 000 000 invånare på en yta av ca. 2 149 690 km2, huvudstaden i Saudiarabien heter Riyadh. Landskoden för att ringa till någon i Saudiarabien från ett annat land är +966. I Saudiarabien är det officiella språket arabiska, och den officiella valutan i Saudiarabien är saudiarabisk rial (SAR). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Saudiarabien är .sa. Den 23 september firar Saudiarabien sin årliga nationaldag.

Klocka, tidsskillnad och datum i Saudiarabiens städer

Här kan du se vad klockan är just nu och vilken tidsskillnad det är i olika städer runt omkring i Saudiarabien.

Flaggan i Saudiarabien

Här intill kan ni se vilken flagga landet Saudiarabien har. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇸🇦

Eluttag och reseadapter i Saudiarabien

Innan man ger sig ut på en resa till Saudiarabien kan det vara bra att ta reda på vilken typ av eluttag som används i landet, samt vilken spänning och frekvens elnätet använder. Man behöver göra detta för att avgöra om ens elektriska utrustning går att använda i landet. Om den inte går att använda måste man skaffa någon typ av reseadapter. De typer av eluttag som används i Saudiarabien är Typ G, och elnätet har spänningen 240 V och frekvensen 50 Hz. Detta innebär att du kommer att behöva en reseadapter för att kunna använda dina svenska elektriska apparater i Saudiarabien. Läs mer här om reseadapter Saudiarabien.

Länkar för att läsa mer om Saudiarabien

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Saudi-Arabia?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Saudi-Arabien?

Saudiarabien på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Saudiarabien kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Saudiarabien. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Saudiarabien. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Saudiarabien.
   ››  Svensk Wikipediasida om Saudiarabien
   ››  Engelsk Wikipediasida om Saudiarabien

Saudiarabien på kartan

Här nedan kan hittar du en karta som visar var Saudiarabien ligger. Du kan enkelt bläddra dig runt på kartan med hjälp av musen om du sitter vid en vanlig dator eller med hjälp av fingrarna om du använder en mobil. Det går även att zooma in och ut på kartan, antingen genom att använda knapparna i övre vänstra hörnet, rullningsfunktionen på din mus eller genom att använda två fingrar om du använder en mobil.