Vad är klockan i Sarajevo


Det är morgon i Sarajevo, fredagen den 20 september 2019

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidszon och tidsskillnad i Sarajevo

Den tidszon som Sarajevo ligger i är CET (UTC+1), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Sarajevo i Bosnien och Hercegovina är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Sarajevo

Här kan du se vad klockan är i Sarajevo i Bosnien och Hercegovina just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Sarajevo.

Allmän fakta om Sarajevo

Sarajevo ligger i landet Bosnien och Hercegovina, och är faktiskt även huvudstad i Bosnien och Hercegovina. Det bor ungefär 280 000 invånare i Sarajevo, och till ytan är Sarajevo ca. 142 km2 (kvadratkilometer) stort. Sarajevo grundades år 1461. I Bosnien och Hercegovina är det officiella språket bosniska, serbiska och kroatiska, och den officiella valutan i Bosnien och Hercegovina är marka (BAM). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Bosnien och Hercegovina är .ba. Den 25 november firar Bosnien och Hercegovina sin årliga nationaldag.

Ringa till någon i Sarajevo

För att ringa till Sarajevo från ett annat land slår du först landskoden för Bosnien och Hercegovina som är +387, följt av riktnumret till Sarajevo som är 33, sedan slår du det nummer som du vill ringa till i Sarajevo.

Flaggan i Bosnien och Hercegovina och Sarajevo

Här intill kan ni se vilken flagga landet Bosnien och Hercegovina har, och därmed även Sarajevo. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇧🇦

Länkar för att läsa mer om Sarajevo

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Sarajevo?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Sarajevo?

Sarajevo på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Sarajevo kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Sarajevo. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Sarajevo. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Sarajevo.
   ››  Svensk Wikipediasida om Sarajevo
   ››  Engelsk Wikipediasida om Sarajevo

Karta över Sarajevo i Bosnien och Hercegovina

Här nedan kan hittar du en karta som visar var i Bosnien och Hercegovina som Sarajevo ligger.