Vad är klockan? logotype

Vad är klockan i São Tomé och Príncipe


Det är lunchtid i São Tomé och Príncipe, lördagen den 6 mars 2021

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidszon och tidsskillnad i São Tomé och Príncipe

Den tidszon som São Tomé och Príncipe ligger i är Greenwich Mean Time (UTC), och mellan den plats du befinner dig på just nu och São Tomé och Príncipe är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i São Tomé och Príncipe

Här kan du se vad klockan är i São Tomé och Príncipe just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i São Tomé och Príncipe.

Allmän fakta om São Tomé och Príncipe

I landet São Tomé och Príncipe bor det ungefär 220 000 invånare på en yta av ca. 1 001 km2. Landskoden för att ringa till någon i São Tomé och Príncipe från ett annat land är +239. I São Tomé och Príncipe är det officiella språket portugisiska, och den officiella valutan i São Tomé och Príncipe är dobra (STD). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i São Tomé och Príncipe är .st. Den 12 juli firar São Tomé och Príncipe sin årliga nationaldag.

Flaggan i São Tomé och Príncipe

Här intill kan ni se vilken flagga landet São Tomé och Príncipe har. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇸🇹

Eluttag och reseadapter i São Tomé och Príncipe

Innan man ger sig ut på en resa till São Tomé och Príncipe kan det vara bra att ta reda på vilken typ av eluttag som används i landet, samt vilken spänning och frekvens elnätet använder. Man behöver göra detta för att avgöra om ens elektriska utrustning går att använda i landet. Om den inte går att använda måste man skaffa någon typ av reseadapter. De typer av eluttag som används i São Tomé och Príncipe är Typ C, och elnätet har spänningen 230 V och frekvensen 50 Hz. Detta innebär att du troligtvis inte behöver någon reseadapter för att kunna använda dina svenska elektriska apparater i São Tomé och Príncipe.

Länkar för att läsa mer om São Tomé och Príncipe

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i São Tomé og Príncipe?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i São Tomé og Príncipe?

São Tomé och Príncipe på Wikipedia

Om du vill läsa mer om São Tomé och Príncipe kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om São Tomé och Príncipe. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om São Tomé och Príncipe. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om São Tomé och Príncipe.
   ››  Svensk Wikipediasida om São Tomé och Príncipe
   ››  Engelsk Wikipediasida om São Tomé och Príncipe

São Tomé och Príncipe på kartan

Här nedan kan hittar du en karta som visar var São Tomé och Príncipe ligger. Du kan enkelt bläddra dig runt på kartan med hjälp av musen om du sitter vid en vanlig dator eller med hjälp av fingrarna om du använder en mobil. Det går även att zooma in och ut på kartan, antingen genom att använda knapparna i övre vänstra hörnet, rullningsfunktionen på din mus eller genom att använda två fingrar om du använder en mobil.