Vad är klockan i Santiago


Det är kväll i Santiago, måndagen den 20 januari 2020

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidszon och tidsskillnad i Santiago

Den tidszon som Santiago ligger i är CLT (UTC-4), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Santiago i Chile är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Santiago

Här kan du se vad klockan är i Santiago i Chile just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Santiago.

Allmän fakta om Santiago

Santiago ligger i landet Chile, och är faktiskt även huvudstad i Chile. Det bor ungefär 7 350 000 invånare i Santiago, och till ytan är Santiago ca. 641 km2 (kvadratkilometer) stort. Santiago grundades 12 februari 1541 av den spanske conquistadoren Pedro de Valdivia. I Chile är det officiella språket spanska, och den officiella valutan i Chile är chilensk peso (CLP). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Chile är .cl. Den 18 september firar Chile sin årliga nationaldag.

Ringa till någon i Santiago

För att ringa till Santiago från ett annat land slår du först landskoden för Chile som är +56, följt av riktnumret till Santiago som är 2, sedan slår du det nummer som du vill ringa till i Santiago.

Flaggan i Chile och Santiago

Här intill kan ni se vilken flagga landet Chile har, och därmed även Santiago. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇨🇱

Länkar för att läsa mer om Santiago

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Santiago de Chile?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Santiago de Chile?

Santiago på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Santiago kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Santiago. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Santiago. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Santiago.
   ››  Svensk Wikipediasida om Santiago
   ››  Engelsk Wikipediasida om Santiago

Karta över Santiago i Chile

Här nedan kan hittar du en karta som visar var i Chile som Santiago ligger.