Vad är klockan? logotype

Vad är klockan i Saint Vincent och Grenadinerna


Det är morgon i Saint Vincent och Grenadinerna, söndagen den 25 juli 2021

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidszon och tidsskillnad i Saint Vincent och Grenadinerna

Den tidszon som Saint Vincent och Grenadinerna ligger i är Atlantic Standard Time (UTC-4), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Saint Vincent och Grenadinerna är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Saint Vincent och Grenadinerna

Här kan du se vad klockan är i Saint Vincent och Grenadinerna just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Saint Vincent och Grenadinerna.

Allmän fakta om Saint Vincent och Grenadinerna

I landet Saint Vincent och Grenadinerna bor det ungefär 110 000 invånare på en yta av ca. 389 km2. Landskoden för att ringa till någon i Saint Vincent och Grenadinerna från ett annat land är +1 784. I Saint Vincent och Grenadinerna är det officiella språket engelska, och den officiella valutan i Saint Vincent och Grenadinerna är östkaribisk dollar (XCD). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Saint Vincent och Grenadinerna är .vc. Den 27 oktober firar Saint Vincent och Grenadinerna sin årliga nationaldag.

Flaggan i Saint Vincent och Grenadinerna

Här intill kan ni se vilken flagga landet Saint Vincent och Grenadinerna har. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇻🇨

Eluttag och reseadapter i Saint Vincent och Grenadinerna

Innan man ger sig ut på en resa till Saint Vincent och Grenadinerna kan det vara bra att ta reda på vilken typ av eluttag som används i landet, samt vilken spänning och frekvens elnätet använder. Man behöver göra detta för att avgöra om ens elektriska utrustning går att använda i landet. Om den inte går att använda måste man skaffa någon typ av reseadapter. De typer av eluttag som används i Saint Vincent och Grenadinerna är Typ A, och elnätet har spänningen 100-125 V och frekvensen 50/60 Hz. Detta innebär att du kommer att behöva en reseadapter för att kunna använda dina svenska elektriska apparater i Saint Vincent och Grenadinerna. Läs mer här om reseadapter Saint Vincent och Grenadinerna.

Länkar för att läsa mer om Saint Vincent och Grenadinerna

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Saint Vincent og Grenadinane?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Saint Vincent og Grenadinerne?

Saint Vincent och Grenadinerna på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Saint Vincent och Grenadinerna kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Saint Vincent och Grenadinerna. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Saint Vincent och Grenadinerna. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Saint Vincent och Grenadinerna.
   ››  Svensk Wikipediasida om Saint Vincent och Grenadinerna
   ››  Engelsk Wikipediasida om Saint Vincent och Grenadinerna

Saint Vincent och Grenadinerna på kartan

Här nedan kan hittar du en karta som visar var Saint Vincent och Grenadinerna ligger. Du kan enkelt bläddra dig runt på kartan med hjälp av musen om du sitter vid en vanlig dator eller med hjälp av fingrarna om du använder en mobil. Det går även att zooma in och ut på kartan, antingen genom att använda knapparna i övre vänstra hörnet, rullningsfunktionen på din mus eller genom att använda två fingrar om du använder en mobil.