Vad är klockan? logotype

Vad är klockan i Saint Lucia


Det är morgon i Saint Lucia, söndagen den 25 juli 2021

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidszon och tidsskillnad i Saint Lucia

Den tidszon som Saint Lucia ligger i är UTC-4, och mellan den plats du befinner dig på just nu och Saint Lucia är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Saint Lucia

Här kan du se vad klockan är i Saint Lucia just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Saint Lucia.

Allmän fakta om Saint Lucia

I landet Saint Lucia bor det ungefär 190 000 invånare på en yta av ca. 617 km2. Landskoden för att ringa till någon i Saint Lucia från ett annat land är +1 758. I Saint Lucia är det officiella språket engelska, och den officiella valutan i Saint Lucia är östkaribisk dollar (XCD). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Saint Lucia är .lc. Den 22 februari firar Saint Lucia sin årliga nationaldag.

Flaggan i Saint Lucia

Här intill kan ni se vilken flagga landet Saint Lucia har. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇱🇨

Eluttag och reseadapter i Saint Lucia

Innan man ger sig ut på en resa till Saint Lucia kan det vara bra att ta reda på vilken typ av eluttag som används i landet, samt vilken spänning och frekvens elnätet använder. Man behöver göra detta för att avgöra om ens elektriska utrustning går att använda i landet. Om den inte går att använda måste man skaffa någon typ av reseadapter. De typer av eluttag som används i Saint Lucia är Typ G, och elnätet har spänningen 240 V och frekvensen 50 Hz. Detta innebär att du kommer att behöva en reseadapter för att kunna använda dina svenska elektriska apparater i Saint Lucia. Läs mer här om reseadapter Saint Lucia.

Länkar för att läsa mer om Saint Lucia

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Saint Lucia?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Saint Lucia?

Saint Lucia på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Saint Lucia kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Saint Lucia. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Saint Lucia. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Saint Lucia.
   ››  Svensk Wikipediasida om Saint Lucia
   ››  Engelsk Wikipediasida om Saint Lucia

Saint Lucia på kartan

Här nedan kan hittar du en karta som visar var Saint Lucia ligger. Du kan enkelt bläddra dig runt på kartan med hjälp av musen om du sitter vid en vanlig dator eller med hjälp av fingrarna om du använder en mobil. Det går även att zooma in och ut på kartan, antingen genom att använda knapparna i övre vänstra hörnet, rullningsfunktionen på din mus eller genom att använda två fingrar om du använder en mobil.