Vad är klockan? logotype

Vad är klockan i Volgograd


Det är mitt i natten i Volgograd, tisdagen den 28 januari 2020

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidszon och tidsskillnad i Volgograd

Den tidszon som Volgograd ligger i är Moscow Time (UTC+3), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Volgograd i Ryssland är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Volgograd

Här kan du se vad klockan är i Volgograd i Ryssland just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Volgograd.

Allmän fakta om Volgograd

Volgograd ligger i landet Ryssland. Det bor ungefär 1 020 000 invånare i Volgograd, och till ytan är Volgograd ca. 856 km2 (kvadratkilometer) stort. Volgograd grundades 1589. I Ryssland är det officiella språket rysska, och den officiella valutan i Ryssland är rubel (RUB). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Ryssland är .ru. Den 22 maj firar Ryssland sin årliga nationaldag.

Ringa till någon i Volgograd

För att ringa till Volgograd från ett annat land slår du först landskoden för Ryssland som är +7, följt av riktnumret till Volgograd som är 8442, sedan slår du det nummer som du vill ringa till i Volgograd.

Flaggan i Ryssland och Volgograd

Här intill kan ni se vilken flagga landet Ryssland har, och därmed även Volgograd. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇷🇺

Inför resan till Volgograd

Om det är så att ni har en stundande resa inplanerad till Volgograd finns det många saker som vara bra att hålla koll på, en av de viktigaste är nog vad valutan rysk rubel (RUB) som används i Volgograd står i just nu, i förhållande till den svenska kronan. På webbsajten Hurmycket.se finns rysk rubel valutakurs, där kan ni alltid hitta aktuell valutakursinfo samt en smidig omvandlare mellan svenska kronor (SEK) och rysk rubel (RUB).

Länkar för att läsa mer om Volgograd

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Volgograd?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Volgograd?

Volgograd på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Volgograd kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Volgograd. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Volgograd. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Volgograd.
   ››  Svensk Wikipediasida om Volgograd
   ››  Engelsk Wikipediasida om Volgograd

Karta över Volgograd i Ryssland

Här nedan kan hittar du en karta som visar var i Ryssland som Volgograd ligger.