Vad är klockan? logotype

Vad är klockan i Moskva


Det är eftermiddag i Moskva, tisdagen den 7 april 2020

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidsskillnad och tidszon i Moskva

Den tidszon som Moskva ligger i är Moscow Time (UTC+3), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Moskva i Ryssland är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Moskva

Här kan du se vad klockan är i Moskva i Ryssland just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Moskva.

Allmän fakta om Moskva

Moskva ligger i landet Ryssland, och är faktiskt även huvudstad i Ryssland. Det bor ungefär 12 300 000 invånare i Moskva, och till ytan är Moskva ca. 2 511 km2 (kvadratkilometer) stort. Moskva grundades före 1147. I Ryssland är det officiella språket rysska, och den officiella valutan i Ryssland är rubel (RUB). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Ryssland är .ru. Den 22 maj firar Ryssland sin årliga nationaldag.

Ringa till någon i Moskva

För att ringa till Moskva från ett annat land slår du först landskoden för Ryssland som är +7, följt av riktnumret till Moskva som är 495 eller 499, sedan slår du det nummer som du vill ringa till i Moskva.

Soluppgång och solnedgång i Moskva

Här nedan hittar du information kring när solen går upp och när solen går ned i Moskva både idag och imorgon. Vi inkluderar även information kring när solen står i zenit, dvs när solen når sin högsta punkt under dagen i just Moskva.

Soluppgång idag
tisdagen den 07 april 2020
kl. 05:42:16
Zenit idag
tisdagen den 07 april 2020
kl. 12:31:26
Solnedgång idag
tisdagen den 07 april 2020
kl. 19:20:36
Soluppgång imorgon
onsdagen den 08 april 2020
kl. 05:39:42
Zenit imorgon
onsdagen den 08 april 2020
kl. 12:31:10
Solnedgång imorgon
onsdagen den 08 april 2020
kl. 19:22:37

Flaggan i Ryssland och Moskva

Här intill kan ni se vilken flagga landet Ryssland har, och därmed även Moskva. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇷🇺

Inför resan till Moskva

Om det är så att ni har en stundande resa inplanerad till Moskva finns det många saker som vara bra att hålla koll på, en av de viktigaste är nog vad valutan rysk rubel (RUB) som används i Moskva står i just nu, i förhållande till den svenska kronan. På webbsajten Hurmycket.se finns rysk rubel valutakurs, där kan ni alltid hitta aktuell valutakursinfo samt en smidig omvandlare mellan svenska kronor (SEK) och rysk rubel (RUB).

Länkar för att läsa mer om Moskva

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Moskva?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Moskva?

Moskva på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Moskva kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Moskva. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Moskva. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Moskva.
   ››  Svensk Wikipediasida om Moskva
   ››  Engelsk Wikipediasida om Moskva

Karta över Moskva i Ryssland

Här nedan kan hittar du en karta som visar var i Ryssland som Moskva ligger.