Vad är klockan? logotype

Vad är klockan i Irkutsk


Det är förmiddag i Irkutsk, tisdagen den 28 januari 2020

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidszon och tidsskillnad i Irkutsk

Den tidszon som Irkutsk ligger i är Irkutsk Time (UTC+8), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Irkutsk i Ryssland är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Irkutsk

Här kan du se vad klockan är i Irkutsk i Ryssland just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Irkutsk.

Allmän fakta om Irkutsk

Irkutsk ligger i landet Ryssland. Det bor ungefär 625 000 invånare i Irkutsk, och till ytan är Irkutsk ca. 277 km2 (kvadratkilometer) stort. Irkutsk grundades år 1661. I Ryssland är det officiella språket rysska, och den officiella valutan i Ryssland är rubel (RUB). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Ryssland är .ru. Den 22 maj firar Ryssland sin årliga nationaldag.

Ringa till någon i Irkutsk

För att ringa till Irkutsk från ett annat land slår du först landskoden för Ryssland som är +7, följt av riktnumret till Irkutsk som är 3952, sedan slår du det nummer som du vill ringa till i Irkutsk.

Flaggan i Ryssland och Irkutsk

Här intill kan ni se vilken flagga landet Ryssland har, och därmed även Irkutsk. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇷🇺

Inför resan till Irkutsk

Om det är så att ni har en stundande resa inplanerad till Irkutsk finns det många saker som vara bra att hålla koll på, en av de viktigaste är nog vad valutan rysk rubel (RUB) som används i Irkutsk står i just nu, i förhållande till den svenska kronan. På webbsajten Hurmycket.se finns rysk rubel valutakurs, där kan ni alltid hitta aktuell valutakursinfo samt en smidig omvandlare mellan svenska kronor (SEK) och rysk rubel (RUB).

Länkar för att läsa mer om Irkutsk

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Irkutsk?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Irkutsk?

Irkutsk på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Irkutsk kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Irkutsk. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Irkutsk. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Irkutsk.
   ››  Svensk Wikipediasida om Irkutsk
   ››  Engelsk Wikipediasida om Irkutsk

Karta över Irkutsk i Ryssland

Här nedan kan hittar du en karta som visar var i Ryssland som Irkutsk ligger.