Vad är klockan? logotype

Vad är klockan i Ryssland

Klockan, tidszon och tidsskillnad i Ryssland

Eftersom vad klockan är, vilken tidsskillnad och vilken tidszon det är skiljer beroende på var i Ryssland man befinner sig, då Ryssland befinner sig i flera olika tidszoner, går det inte att säga exakt vad klockan är eller vilken tidsskillnad det är i själva Ryssland. Det man får göra är istället att kolla på de olika tidszoner som finns inom Ryssland. Vi har gjort så att vi här nedan har listat en uppsättning platser i Ryssland, samt även ritat ut dem på en karta, genom denna lista och denna karta kan man sedan enkelt klicka sig in på den plats man vill veta vad klockan är, eller vilken tidsskillnad det är, för att ta reda på vad klockan är i Ryssland.

Klockan, tidsskillnad och datum i Rysslands städer

Här kan du se vad klockan är just nu och vilken tidsskillnad det är i olika städer runt omkring i Ryssland.

Allmän fakta om Ryssland

I landet Ryssland bor det ungefär 147 000 000 invånare på en yta av ca. 17 098 246 km2, huvudstaden i Ryssland heter Moskva. Landskoden för att ringa till någon i Ryssland från ett annat land är +7. I Ryssland är det officiella språket rysska, och den officiella valutan i Ryssland är rubel (RUB). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Ryssland är .ru. Den 22 maj firar Ryssland sin årliga nationaldag.

Flaggan i Ryssland

Här intill kan ni se vilken flagga landet Ryssland har. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇷🇺

Inför resan till Ryssland

Om det är så att ni har en stundande resa inplanerad till Ryssland finns det många saker som vara bra att hålla koll på, en av de viktigaste är nog vad valutan rysk rubel (RUB) som används i Ryssland står i just nu, i förhållande till den svenska kronan. Här kan ni hitta rysk rubel valutakurs, med dagsaktuell valuta kurs och en smidig omvandlare mellan svenska kronor och rysk rubel.

Eluttag och reseadapter i Ryssland

Innan man ger sig ut på en resa till Ryssland kan det vara bra att ta reda på vilken typ av eluttag som används i landet, samt vilken spänning och frekvens elnätet använder. Man behöver göra detta för att avgöra om ens elektriska utrustning går att använda i landet. Om den inte går att använda måste man skaffa någon typ av reseadapter. De typer av eluttag som används i Ryssland är Typ F, och elnätet har spänningen 220 V och frekvensen 60 Hz. Detta innebär att du troligtvis inte behöver någon reseadapter för att kunna använda dina svenska elektriska apparater i Ryssland.

Länkar för att läsa mer om Ryssland

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Russland?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Rusland?

Ryssland på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Ryssland kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Ryssland. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Ryssland. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Ryssland.
   ››  Svensk Wikipediasida om Ryssland
   ››  Engelsk Wikipediasida om Ryssland