Vad är klockan? logotype

Vad är klockan i Rumänien


Det är eftermiddag i Rumänien, torsdagen den 11 augusti 2022

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidszon och tidsskillnad i Rumänien

Den tidszon som Rumänien ligger i är Eastern European Time (UTC+2), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Rumänien är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Rumänien

Här kan du se vad klockan är i Rumänien just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Rumänien.

Allmän fakta om Rumänien

I landet Rumänien bor det ungefär 19 400 000 invånare på en yta av ca. 238 397 km2, huvudstaden i Rumänien heter Bukarest. Landskoden för att ringa till någon i Rumänien från ett annat land är +40. I Rumänien är det officiella språket rumänska, och den officiella valutan i Rumänien är rumänsk leu (RON). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Rumänien är .ro. Den 1 december firar Rumänien sin årliga nationaldag.

Klocka, tidsskillnad och datum i Rumäniens städer

Här kan du se vad klockan är just nu och vilken tidsskillnad det är i olika städer runt omkring i Rumänien.

Flaggan i Rumänien

Här intill kan ni se vilken flagga landet Rumänien har. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇷🇴

Eluttag och reseadapter i Rumänien

Innan man ger sig ut på en resa till Rumänien kan det vara bra att ta reda på vilken typ av eluttag som används i landet, samt vilken spänning och frekvens elnätet använder. Man behöver göra detta för att avgöra om ens elektriska utrustning går att använda i landet. Om den inte går att använda måste man skaffa någon typ av reseadapter. De typer av eluttag som används i Rumänien är Typ C, och elnätet har spänningen 230 V och frekvensen 50 Hz. Detta innebär att du troligtvis inte behöver någon reseadapter för att kunna använda dina svenska elektriska apparater i Rumänien. Läs mer här om reseadapter Rumänien.

Länkar för att läsa mer om Rumänien

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Romania?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Rumænien?

Rumänien på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Rumänien kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Rumänien. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Rumänien. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Rumänien.
   ››  Svensk Wikipediasida om Rumänien
   ››  Engelsk Wikipediasida om Rumänien

Rumänien på kartan

Här nedan kan hittar du en karta som visar var Rumänien ligger. Du kan enkelt bläddra dig runt på kartan med hjälp av musen om du sitter vid en vanlig dator eller med hjälp av fingrarna om du använder en mobil. Det går även att zooma in och ut på kartan, antingen genom att använda knapparna i övre vänstra hörnet, rullningsfunktionen på din mus eller genom att använda två fingrar om du använder en mobil.