Vad är klockan i Riga (Lettland) just nu?


Det är lunchtid i Riga, fredagen den 18 januari 2019

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Här hittar du aktuell tid i Riga

Här ovanför kan du se vad klockan är i Riga i Lettland just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är! All information i rutan uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är just i detta ögonblick i Riga.

Allmän fakta om Riga

Riga ligger i landet Lettland, och är faktiskt även huvudstad i Lettland. Det bor ungefär 650 000 invånare i Riga, och till ytan är Riga ca. 324 km2 (kvadratkilometer) stort. I Lettland är det officiella språket lettiska, och den officiella valutan i Lettland är lats (LVL). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Lettland är .lv. Den 18 november firar Lettland sin årliga nationaldag.

Ringa till någon i Riga

För att ringa till Riga från ett annat land slår du först landskoden för Lettland som är +371, följt av riktnumret till Riga som är 66 eller 67, sedan slår du det nummer som du vill ringa till i Riga.

Flaggan i Lettland och Riga

Här intill kan ni se vilken flagga landet Lettland har, och därmed även Riga. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇱🇻

Länkar för att läsa mer om Riga

Reseguide till Riga

Just nu har vi tyvärr ingen bra reseguide att länka för Riga. Har du en sajt om Riga och vill att den skall synas här? Kila då in på Om oss-sidan som du kan hitta i sidfoten och skicka ett meddelande till oss.

Riga på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Riga kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Riga. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Riga. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Riga.
   ››  Svensk Wikipediasida om Riga
   ››  Engelsk Wikipediasida om Riga

Karta över Riga i Lettland

Här nedan kan hittar du en karta över Riga i Lettland som är väldigt enkel att skrolla runt i eller zooma in och ut, använd bara musen (eller fingrarna om du använder en mobil) för att navigera dig runt på kartan över Riga.