Vad är klockan i Québec (Kanada) just nu?


Det är mitt i natten i Québec, fredagen den 18 januari 2019

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Här hittar du aktuell tid i Québec

Här ovanför kan du se vad klockan är i Québec i Kanada just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är! All information i rutan uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är just i detta ögonblick i Québec.

Allmän fakta om Québec

Québec ligger i provinsen Québec i landet Kanada. Det bor ungefär 535 000 invånare i Québec, och till ytan är Québec ca. 486 km2 (kvadratkilometer) stort. Québec grundades den 3 juli 1608 av Samuel de Champlain, men den förste att bosätta sig var Jacques Cartier den 11 oktober 1535. I Kanada är det officiella språket engelska och franska, och den officiella valutan i Kanada är dollar (CAD). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Kanada är .ca. Den 1 juli firar Kanada sin årliga nationaldag.

Ringa till någon i Québec

För att ringa till Québec från ett annat land slår du först landskoden för Kanada som är +1, följt av riktnumret till Québec som är 418 eller 581, sedan slår du det nummer som du vill ringa till i Québec.

Flaggan i Kanada och Québec

Här intill kan ni se vilken flagga landet Kanada har, och därmed även Québec. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇨🇦

Länkar för att läsa mer om Québec

Reseguide till Québec

Just nu har vi tyvärr ingen bra reseguide att länka för Québec. Har du en sajt om Québec och vill att den skall synas här? Kila då in på Om oss-sidan som du kan hitta i sidfoten och skicka ett meddelande till oss.

Québec på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Québec kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Québec. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Québec. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Québec.
   ››  Svensk Wikipediasida om Québec
   ››  Engelsk Wikipediasida om Québec

Karta över Québec i Kanada

Här nedan kan hittar du en karta över Québec i Kanada som är väldigt enkel att skrolla runt i eller zooma in och ut, använd bara musen (eller fingrarna om du använder en mobil) för att navigera dig runt på kartan över Québec.