Vad är klockan? logotype

Vad är klockan i Doha


Det är lunchtid i Doha, torsdagen den 11 augusti 2022

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidsskillnad och tidszon i Doha

Den tidszon som Doha ligger i är Arabia Standard Time (UTC+3), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Doha i Qatar är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Doha

Här kan du se vad klockan är i Doha i Qatar just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Doha.

Allmän fakta om Doha

Doha ligger i landet Qatar, och är faktiskt även huvudstad i Qatar. Det bor ungefär 2 382 000 invånare i Doha, och till ytan är Doha ca. 132 km2 (kvadratkilometer) stort. Doha grundades 1825. I Qatar är det officiella språket arabiska, och den officiella valutan i Qatar är qatarisk rial (QAR). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Qatar är .qa. Den 18 december firar Qatar sin årliga nationaldag.

Soluppgång och solnedgång i Doha

Här nedan hittar du information kring när solen går upp och när solen går ned i Doha både idag och imorgon. Vi inkluderar även information kring när solen står i zenit, dvs när solen når sin högsta punkt under dagen i just Doha.

Soluppgång idag
torsdagen den 11 augusti 2022
kl. 05:05:40
Zenit idag
torsdagen den 11 augusti 2022
kl. 11:39:09
Solnedgång idag
torsdagen den 11 augusti 2022
kl. 18:12:37
Soluppgång imorgon
fredagen den 12 augusti 2022
kl. 05:06:08
Zenit imorgon
fredagen den 12 augusti 2022
kl. 11:38:59
Solnedgång imorgon
fredagen den 12 augusti 2022
kl. 18:11:50

Flaggan i Qatar och Doha

Här intill kan ni se vilken flagga landet Qatar har, och därmed även Doha. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇶🇦

Eluttag och reseadapter i Doha i Qatar

Innan man ger sig ut på en resa till Doha i Qatar kan det vara bra att ta reda på vilken typ av eluttag som används i Qatar, samt vilken spänning och frekvens elnätet använder. Man behöver göra detta för att avgöra om ens elektriska utrustning går att använda i Doha. Eller faktiskt hela Qatar för den delen. Om den inte går att använda måste man skaffa någon typ av reseadapter. De typer av eluttag som används i Qatar är Typ G, och elnätet har spänningen 240 V och frekvensen 50 Hz. Detta innebär att du kommer att behöva en reseadapter för att kunna använda dina svenska elektriska apparater i Qatar. Läs mer här om reseadapter Qatar.

Länkar för att läsa mer om Doha

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Doha?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Doha?

Doha på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Doha kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Doha. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Doha. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Doha.
   ››  Svensk Wikipediasida om Doha
   ››  Engelsk Wikipediasida om Doha

Doha i Qatar på kartan

Här nedan kan hittar du en karta som visar var i Qatar som Doha ligger. Du kan enkelt bläddra dig runt på kartan med hjälp av musen om du sitter vid en vanlig dator eller med hjälp av fingrarna om du använder en mobil. Det går även att zooma in och ut på kartan, antingen genom att använda knapparna i övre vänstra hörnet, rullningsfunktionen på din mus eller genom att använda två fingrar om du använder en mobil.