Vad är klockan? logotype

Vad är klockan i Qatar


Det är förmiddag i Qatar, söndagen den 17 oktober 2021

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidszon och tidsskillnad i Qatar

Den tidszon som Qatar ligger i är Arabia Standard Time (UTC+3), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Qatar är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Qatar

Här kan du se vad klockan är i Qatar just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Qatar.

Allmän fakta om Qatar

I landet Qatar bor det ungefär 2 700 000 invånare på en yta av ca. 11 581 km2, huvudstaden i Qatar heter Doha. Landskoden för att ringa till någon i Qatar från ett annat land är +974. I Qatar är det officiella språket arabiska, och den officiella valutan i Qatar är qatarisk rial (QAR). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Qatar är .qa. Den 18 december firar Qatar sin årliga nationaldag.

Klocka, tidsskillnad och datum i Qatars städer

Här kan du se vad klockan är just nu och vilken tidsskillnad det är i olika städer runt omkring i Qatar.

Flaggan i Qatar

Här intill kan ni se vilken flagga landet Qatar har. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇶🇦

Eluttag och reseadapter i Qatar

Innan man ger sig ut på en resa till Qatar kan det vara bra att ta reda på vilken typ av eluttag som används i landet, samt vilken spänning och frekvens elnätet använder. Man behöver göra detta för att avgöra om ens elektriska utrustning går att använda i landet. Om den inte går att använda måste man skaffa någon typ av reseadapter. De typer av eluttag som används i Qatar är Typ G, och elnätet har spänningen 240 V och frekvensen 50 Hz. Detta innebär att du kommer att behöva en reseadapter för att kunna använda dina svenska elektriska apparater i Qatar. Läs mer här om reseadapter Qatar.

Länkar för att läsa mer om Qatar

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Qatar?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Qatar?

Qatar på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Qatar kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Qatar. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Qatar. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Qatar.
   ››  Svensk Wikipediasida om Qatar
   ››  Engelsk Wikipediasida om Qatar

Qatar på kartan

Här nedan kan hittar du en karta som visar var Qatar ligger. Du kan enkelt bläddra dig runt på kartan med hjälp av musen om du sitter vid en vanlig dator eller med hjälp av fingrarna om du använder en mobil. Det går även att zooma in och ut på kartan, antingen genom att använda knapparna i övre vänstra hörnet, rullningsfunktionen på din mus eller genom att använda två fingrar om du använder en mobil.