Vad är klockan? logotype

Vad är klockan i Puerto Rico


Det är morgon i Puerto Rico, söndagen den 25 juli 2021

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidszon och tidsskillnad i Puerto Rico

Den tidszon som Puerto Rico ligger i är Atlantic Standard Time (UTC-4), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Puerto Rico är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Puerto Rico

Här kan du se vad klockan är i Puerto Rico just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Puerto Rico.

Allmän fakta om Puerto Rico

I landet Puerto Rico bor det ungefär 3 000 000 invånare på en yta av ca. 9 104 km2. Landskoden för att ringa till någon i Puerto Rico från ett annat land är +1-787 (el -939). I Puerto Rico är det officiella språket spanska och engelska, och den officiella valutan i Puerto Rico är amerikansk dollar (USD). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Puerto Rico är .pr.

Flaggan i Puerto Rico

Här intill kan ni se vilken flagga landet Puerto Rico har. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇵🇷

Inför resan till Puerto Rico

Om det är så att ni har en stundande resa inplanerad till Puerto Rico finns det många saker som vara bra att hålla koll på, en av de viktigaste är nog vad valutan amerikansk dollar (USD) som används i Puerto Rico står i just nu, i förhållande till den svenska kronan. Här kan ni hitta amerikansk dollar valutakurs, med dagsaktuell valuta kurs och en smidig omvandlare mellan svenska kronor och amerikansk dollar.

Eluttag och reseadapter i Puerto Rico

Innan man ger sig ut på en resa till Puerto Rico kan det vara bra att ta reda på vilken typ av eluttag som används i landet, samt vilken spänning och frekvens elnätet använder. Man behöver göra detta för att avgöra om ens elektriska utrustning går att använda i landet. Om den inte går att använda måste man skaffa någon typ av reseadapter. De typer av eluttag som används i Puerto Rico är Typ A, och elnätet har spänningen 100-125 V och frekvensen 50/60 Hz. Detta innebär att du kommer att behöva en reseadapter för att kunna använda dina svenska elektriska apparater i Puerto Rico. Läs mer här om reseadapter Puerto Rico.

Länkar för att läsa mer om Puerto Rico

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Puerto Rico?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Puerto Rico?

Puerto Rico på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Puerto Rico kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Puerto Rico. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Puerto Rico. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Puerto Rico.
   ››  Svensk Wikipediasida om Puerto Rico
   ››  Engelsk Wikipediasida om Puerto Rico

Puerto Rico på kartan

Här nedan kan hittar du en karta som visar var Puerto Rico ligger. Du kan enkelt bläddra dig runt på kartan med hjälp av musen om du sitter vid en vanlig dator eller med hjälp av fingrarna om du använder en mobil. Det går även att zooma in och ut på kartan, antingen genom att använda knapparna i övre vänstra hörnet, rullningsfunktionen på din mus eller genom att använda två fingrar om du använder en mobil.