Vad är klockan i Praia


Det är eftermiddag i Praia, fredagen den 17 januari 2020

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidszon och tidsskillnad i Praia

Den tidszon som Praia ligger i är CVT UTC-1, och mellan den plats du befinner dig på just nu och Praia i Kap Verde är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Praia

Här kan du se vad klockan är i Praia i Kap Verde just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Praia.

Allmän fakta om Praia

Praia ligger i ön Santiago i landet Kap Verde, och är faktiskt även huvudstad i Kap Verde. Det bor ungefär 150 000 invånare i Praia, och till ytan är Praia ca. 103 km2 (kvadratkilometer) stort. Praia grundades år 1615 (som Praia de Santa Maria). I Kap Verde är det officiella språket portugisiska, och den officiella valutan i Kap Verde är kapverdisk escudo (CVE). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Kap Verde är .cv. Den 12 september firar Kap Verde sin årliga nationaldag.

Flaggan i Kap Verde och Praia

Här intill kan ni se vilken flagga landet Kap Verde har, och därmed även Praia. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇨🇻

Länkar för att läsa mer om Praia

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Praia?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Praia?

Praia på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Praia kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Praia. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Praia. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Praia.
   ››  Svensk Wikipediasida om Praia
   ››  Engelsk Wikipediasida om Praia

Karta över Praia i Kap Verde

Här nedan kan hittar du en karta som visar var i Kap Verde som Praia ligger.