Vad är klockan? logotype

Vad är klockan i Lissabon


Det är lunchtid i Lissabon, tisdagen den 7 april 2020

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidsskillnad och tidszon i Lissabon

Den tidszon som Lissabon ligger i är Western European Time (UTC+0), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Lissabon i Portugal är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Lissabon

Här kan du se vad klockan är i Lissabon i Portugal just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Lissabon.

Allmän fakta om Lissabon

Lissabon ligger i landet Portugal, och är faktiskt även huvudstad i Portugal. Det bor ungefär 570 000 invånare i Lissabon, och till ytan är Lissabon ca. 100 km2 (kvadratkilometer) stort. Lissabon grundades ca. 1256. I Portugal är det officiella språket portugisiska, och den officiella valutan i Portugal är euro (EUR). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Portugal är .pt. Den 10 juni firar Portugal sin årliga nationaldag.

Ringa till någon i Lissabon

För att ringa till Lissabon från ett annat land slår du först landskoden för Portugal som är +351, följt av riktnumret till Lissabon som är 21, sedan slår du det nummer som du vill ringa till i Lissabon.

Soluppgång och solnedgång i Lissabon

Här nedan hittar du information kring när solen går upp och när solen går ned i Lissabon både idag och imorgon. Vi inkluderar även information kring när solen står i zenit, dvs när solen når sin högsta punkt under dagen i just Lissabon.

Soluppgång idag
tisdagen den 07 april 2020
kl. 07:10:30
Zenit idag
tisdagen den 07 april 2020
kl. 13:38:26
Solnedgång idag
tisdagen den 07 april 2020
kl. 20:06:21
Soluppgång imorgon
onsdagen den 08 april 2020
kl. 07:09:00
Zenit imorgon
onsdagen den 08 april 2020
kl. 13:38:09
Solnedgång imorgon
onsdagen den 08 april 2020
kl. 20:07:18

Flaggan i Portugal och Lissabon

Här intill kan ni se vilken flagga landet Portugal har, och därmed även Lissabon. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇵🇹

Inför resan till Lissabon

Om det är så att ni har en stundande resa inplanerad till Lissabon finns det många saker som vara bra att hålla koll på, en av de viktigaste är nog vad valutan euro (EUR) som används i Lissabon står i just nu, i förhållande till den svenska kronan. På webbsajten Eurokurs.nu finns euro valutakurs, där kan ni alltid hitta aktuell valutakursinfo samt en smidig omvandlare mellan svenska kronor (SEK) och euro (EUR).

Länkar för att läsa mer om Lissabon

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Lisboa?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Lissabon?

Lissabon på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Lissabon kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Lissabon. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Lissabon. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Lissabon.
   ››  Svensk Wikipediasida om Lissabon
   ››  Engelsk Wikipediasida om Lissabon

Karta över Lissabon i Portugal

Här nedan kan hittar du en karta som visar var i Portugal som Lissabon ligger.