Vad är klockan? logotype

Vad är klockan i Portugal

Klockan, tidszon och tidsskillnad i Portugal

Eftersom vad klockan är, vilken tidsskillnad och vilken tidszon det är skiljer beroende på var i Portugal man befinner sig, då Portugal befinner sig i flera olika tidszoner, går det inte att säga exakt vad klockan är eller vilken tidsskillnad det är i själva Portugal. Det man får göra är istället att kolla på de olika tidszoner som finns inom Portugal. Vi har gjort så att vi här nedan har listat en uppsättning platser i Portugal, samt även ritat ut dem på en karta, genom denna lista och denna karta kan man sedan enkelt klicka sig in på den plats man vill veta vad klockan är, eller vilken tidsskillnad det är, för att ta reda på vad klockan är i Portugal.

Klockan, tidsskillnad och datum i Portugals städer

Här kan du se vad klockan är just nu och vilken tidsskillnad det är i olika städer runt omkring i Portugal.

Allmän fakta om Portugal

I landet Portugal bor det ungefär 10 500 000 invånare på en yta av ca. 92 212 km2, huvudstaden i Portugal heter Lissabon. Landskoden för att ringa till någon i Portugal från ett annat land är +351. I Portugal är det officiella språket portugisiska, och den officiella valutan i Portugal är euro (EUR). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Portugal är .pt. Den 10 juni firar Portugal sin årliga nationaldag.

Flaggan i Portugal

Här intill kan ni se vilken flagga landet Portugal har. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇵🇹

Inför resan till Portugal

Om det är så att ni har en stundande resa inplanerad till Portugal finns det många saker som vara bra att hålla koll på, en av de viktigaste är nog vad valutan euro (EUR) som används i Portugal står i just nu, i förhållande till den svenska kronan. På webbsajten Eurokurs.nu finns euro valutakurs, där kan ni alltid hitta aktuell valutakursinfo samt en smidig omvandlare mellan svenska kronor (SEK) och euro (EUR).

Länkar för att läsa mer om Portugal

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Portugal?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Portugal?

Portugal på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Portugal kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Portugal. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Portugal. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Portugal.
   ››  Svensk Wikipediasida om Portugal
   ››  Engelsk Wikipediasida om Portugal