Vad är klockan i Pompeji


Det är mitt i natten i Pompeji, tisdagen den 21 januari 2020

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidszon och tidsskillnad i Pompeji

Den tidszon som Pompeji ligger i är CET (UTC+1), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Pompeji i Italien är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Pompeji

Här kan du se vad klockan är i Pompeji i Italien just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Pompeji.

Allmän fakta om Pompeji

Pompeji ligger i regionen Kampanien i landet Italien. Det bor ungefär 0 (ödelades efter vulkanen Vesuvius utbrott år 79) invånare i Pompeji, och till ytan är Pompeji ca. (var ca. ) 0,7 km2 (kvadratkilometer) stort. I Italien är det officiella språket italienska, och den officiella valutan i Italien är euro (EUR). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Italien är .it. Den 2 juni firar Italien sin årliga nationaldag.

Flaggan i Italien och Pompeji

Här intill kan ni se vilken flagga landet Italien har, och därmed även Pompeji. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇮🇹

Inför resan till Pompeji

Om det är så att ni har en stundande resa inplanerad till Pompeji finns det många saker som vara bra att hålla koll på, en av de viktigaste är nog vad valutan euro (EUR) som används i Pompeji står i just nu, i förhållande till den svenska kronan. På webbsajten Eurokurs.nu finns euro valutakurs, där kan ni alltid hitta aktuell valutakursinfo samt en smidig omvandlare mellan svenska kronor (SEK) och euro (EUR).

Länkar för att läsa mer om Pompeji

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Pompeii?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Pompeji?

Pompeji på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Pompeji kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Pompeji. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Pompeji. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Pompeji.
   ››  Svensk Wikipediasida om Pompeji
   ››  Engelsk Wikipediasida om Pompeji

Karta över Pompeji i Italien

Här nedan kan hittar du en karta som visar var i Italien som Pompeji ligger.