Vad är klockan? logotype

Vad är klockan i Pitcairnöarna


Det är morgon i Pitcairnöarna, lördagen den 6 mars 2021

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidszon och tidsskillnad i Pitcairnöarna

Den tidszon som Pitcairnöarna ligger i är UTC-8, och mellan den plats du befinner dig på just nu och Pitcairnöarna är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Pitcairnöarna

Här kan du se vad klockan är i Pitcairnöarna just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Pitcairnöarna.

Allmän fakta om Pitcairnöarna

I landet Pitcairnöarna bor det ungefär 50 invånare på en yta av ca. 47 km2. Landskoden för att ringa till någon i Pitcairnöarna från ett annat land är +64. I Pitcairnöarna är det officiella språket engelska och pitkern, och den officiella valutan i Pitcairnöarna är nyzeeländsk dollar (NZD). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Pitcairnöarna är .pn. Den 23 januari firar Pitcairnöarna sin årliga nationaldag.

Flaggan i Pitcairnöarna

Här intill kan ni se vilken flagga landet Pitcairnöarna har. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇵🇳

Inför resan till Pitcairnöarna

Om det är så att ni har en stundande resa inplanerad till Pitcairnöarna finns det många saker som vara bra att hålla koll på, en av de viktigaste är nog vad valutan nyzeeländsk dollar (NZD) som används i Pitcairnöarna står i just nu, i förhållande till den svenska kronan. På webbsajten Hurmycket.se finns nyzeeländsk dollar valutakurs, där kan ni alltid hitta aktuell valutakursinfo samt en smidig omvandlare mellan svenska kronor (SEK) och nyzeeländsk dollar (NZD).

Eluttag och reseadapter i Pitcairnöarna

Innan man ger sig ut på en resa till Pitcairnöarna kan det vara bra att ta reda på vilken typ av eluttag som används i landet, samt vilken spänning och frekvens elnätet använder. Man behöver göra detta för att avgöra om ens elektriska utrustning går att använda i landet. Om den inte går att använda måste man skaffa någon typ av reseadapter. De typer av eluttag som används i Pitcairnöarna är Typ I, och elnätet har spänningen 230-240 V och frekvensen 50 Hz. Detta innebär att du kommer att behöva en reseadapter för att kunna använda dina svenska elektriska apparater i Pitcairnöarna. Läs mer här om reseadapter Pitcairnöarna.

Länkar för att läsa mer om Pitcairnöarna

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Pitcairnøyene?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Pitcairn?

Pitcairnöarna på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Pitcairnöarna kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Pitcairnöarna. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Pitcairnöarna. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Pitcairnöarna.
   ››  Svensk Wikipediasida om Pitcairnöarna
   ››  Engelsk Wikipediasida om Pitcairnöarna

Pitcairnöarna på kartan

Här nedan kan hittar du en karta som visar var Pitcairnöarna ligger. Du kan enkelt bläddra dig runt på kartan med hjälp av musen om du sitter vid en vanlig dator eller med hjälp av fingrarna om du använder en mobil. Det går även att zooma in och ut på kartan, antingen genom att använda knapparna i övre vänstra hörnet, rullningsfunktionen på din mus eller genom att använda två fingrar om du använder en mobil.