Vad är klockan i Pisa (Italien) just nu?


Det är förmiddag i Pisa, fredagen den 18 januari 2019

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Här hittar du aktuell tid i Pisa

Här ovanför kan du se vad klockan är i Pisa i Italien just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är! All information i rutan uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är just i detta ögonblick i Pisa.

Allmän fakta om Pisa

Pisa ligger i regionen Toscana i landet Italien. Det bor ungefär 95 000 invånare i Pisa, och till ytan är Pisa ca. 185 km2 (kvadratkilometer) stort. I Italien är det officiella språket italienska, och den officiella valutan i Italien är euro (EUR). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Italien är .it. Den 2 juni firar Italien sin årliga nationaldag.

Ringa till någon i Pisa

För att ringa till Pisa från ett annat land slår du först landskoden för Italien som är +39, följt av riktnumret till Pisa som är 050, sedan slår du det nummer som du vill ringa till i Pisa.

Flaggan i Italien och Pisa

Här intill kan ni se vilken flagga landet Italien har, och därmed även Pisa. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇮🇹

Länkar för att läsa mer om Pisa

Reseguide till Pisa

Just nu har vi tyvärr ingen bra reseguide att länka för Pisa. Har du en sajt om Pisa och vill att den skall synas här? Kila då in på Om oss-sidan som du kan hitta i sidfoten och skicka ett meddelande till oss.

Pisa på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Pisa kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Pisa. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Pisa. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Pisa.
   ››  Svensk Wikipediasida om Pisa
   ››  Engelsk Wikipediasida om Pisa

Karta över Pisa i Italien

Här nedan kan hittar du en karta över Pisa i Italien som är väldigt enkel att skrolla runt i eller zooma in och ut, använd bara musen (eller fingrarna om du använder en mobil) för att navigera dig runt på kartan över Pisa.