Vad är klockan? logotype

Vad är klockan i Lima


Det är kväll i Lima, måndagen den 27 januari 2020

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidszon och tidsskillnad i Lima

Den tidszon som Lima ligger i är Peru Time (UTC-5), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Lima i Peru är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Lima

Här kan du se vad klockan är i Lima i Peru just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Lima.

Allmän fakta om Lima

Lima ligger i landet Peru, och är faktiskt även huvudstad i Peru. Det bor ungefär 7 600 000 invånare i Lima, och till ytan är Lima ca. 2 670 km2 (kvadratkilometer) stort. Lima grundades den 18 januari 1536. I Peru är det officiella språket spanska och quechua, och den officiella valutan i Peru är nuevo sol (PEN). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Peru är .pe. Den 28 juli firar Peru sin årliga nationaldag.

Ringa till någon i Lima

För att ringa till Lima från ett annat land slår du först landskoden för Peru som är +51, följt av riktnumret till Lima som är 1, sedan slår du det nummer som du vill ringa till i Lima.

Flaggan i Peru och Lima

Här intill kan ni se vilken flagga landet Peru har, och därmed även Lima. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇵🇪

Länkar för att läsa mer om Lima

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Lima?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Lima?

Lima på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Lima kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Lima. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Lima. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Lima.
   ››  Svensk Wikipediasida om Lima
   ››  Engelsk Wikipediasida om Lima

Karta över Lima i Peru

Här nedan kan hittar du en karta som visar var i Peru som Lima ligger.