Vad är klockan i Peru


Det är lunchtid i Peru, måndagen den 21 oktober 2019

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidszon och tidsskillnad i Peru

Den tidszon som Peru ligger i är PET (UTC-5), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Peru är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Peru

Här kan du se vad klockan är i Peru just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Peru.

Allmän fakta om Peru

I landet Peru bor det ungefär 33 000 000 invånare på en yta av ca. 1 285 216 km2, huvudstaden i Peru heter Lima. Landskoden för att ringa till någon i Peru från ett annat land är +51. I Peru är det officiella språket spanska och quechua, och den officiella valutan i Peru är nuevo sol (PEN). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Peru är .pe. Den 28 juli firar Peru sin årliga nationaldag.

Flaggan i Peru

Här intill kan ni se vilken flagga landet Peru har. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇵🇪

Länkar för att läsa mer om Peru

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Peru?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Peru?

Peru på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Peru kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Peru. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Peru. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Peru.
   ››  Svensk Wikipediasida om Peru
   ››  Engelsk Wikipediasida om Peru

Karta över Peru

Här nedan kan hittar du en karta som visar var Peru ligger.