Vad är klockan? logotype

Vad är klockan i Papua Nya Guinea


Det är kväll i Papua Nya Guinea, söndagen den 25 juli 2021

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidszon och tidsskillnad i Papua Nya Guinea

Den tidszon som Papua Nya Guinea ligger i är UTC+10, och mellan den plats du befinner dig på just nu och Papua Nya Guinea är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Papua Nya Guinea

Här kan du se vad klockan är i Papua Nya Guinea just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Papua Nya Guinea.

Allmän fakta om Papua Nya Guinea

I landet Papua Nya Guinea bor det ungefär 9 000 000 invånare på en yta av ca. 462 840 km2. Landskoden för att ringa till någon i Papua Nya Guinea från ett annat land är +675. I Papua Nya Guinea är det officiella språket engelska, hiri motu och tok pisin, och den officiella valutan i Papua Nya Guinea är kina (PGK). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Papua Nya Guinea är .pg. Den 16 september firar Papua Nya Guinea sin årliga nationaldag.

Flaggan i Papua Nya Guinea

Här intill kan ni se vilken flagga landet Papua Nya Guinea har. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇵🇬

Eluttag och reseadapter i Papua Nya Guinea

Innan man ger sig ut på en resa till Papua Nya Guinea kan det vara bra att ta reda på vilken typ av eluttag som används i landet, samt vilken spänning och frekvens elnätet använder. Man behöver göra detta för att avgöra om ens elektriska utrustning går att använda i landet. Om den inte går att använda måste man skaffa någon typ av reseadapter. De typer av eluttag som används i Papua Nya Guinea är Typ I, och elnätet har spänningen 230-240 V och frekvensen 50 Hz. Detta innebär att du kommer att behöva en reseadapter för att kunna använda dina svenska elektriska apparater i Papua Nya Guinea. Läs mer här om reseadapter Papua Nya Guinea.

Länkar för att läsa mer om Papua Nya Guinea

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Papua Ny-Guinea?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Papua Ny Guinea?

Papua Nya Guinea på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Papua Nya Guinea kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Papua Nya Guinea. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Papua Nya Guinea. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Papua Nya Guinea.
   ››  Svensk Wikipediasida om Papua Nya Guinea
   ››  Engelsk Wikipediasida om Papua Nya Guinea

Papua Nya Guinea på kartan

Här nedan kan hittar du en karta som visar var Papua Nya Guinea ligger. Du kan enkelt bläddra dig runt på kartan med hjälp av musen om du sitter vid en vanlig dator eller med hjälp av fingrarna om du använder en mobil. Det går även att zooma in och ut på kartan, antingen genom att använda knapparna i övre vänstra hörnet, rullningsfunktionen på din mus eller genom att använda två fingrar om du använder en mobil.