Vad är klockan? logotype

Vad är klockan i Karachi


Det är kväll i Karachi, lördagen den 17 april 2021

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidsskillnad och tidszon i Karachi

Den tidszon som Karachi ligger i är Pakistan Standard Time (UTC+5), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Karachi i Pakistan är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Karachi

Här kan du se vad klockan är i Karachi i Pakistan just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Karachi.

Allmän fakta om Karachi

Karachi ligger i provinsen Sindh i landet Pakistan, och är faktiskt även huvudstad i Pakistan. Det bor ungefär 15 000 000 invånare i Karachi, och till ytan är Karachi ca. 3 780 km2 (kvadratkilometer) stort. I Pakistan är det officiella språket urdu och engelska, och den officiella valutan i Pakistan är pakistansk rupie (PKR). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Pakistan är .pk. Den 23 mars firar Pakistan sin årliga nationaldag.

Ringa till någon i Karachi

För att ringa till Karachi från ett annat land slår du först landskoden för Pakistan som är +92, följt av riktnumret till Karachi som är 21, sedan slår du det nummer som du vill ringa till i Karachi.

Soluppgång och solnedgång i Karachi

Här nedan hittar du information kring när solen går upp och när solen går ned i Karachi både idag och imorgon. Vi inkluderar även information kring när solen står i zenit, dvs när solen når sin högsta punkt under dagen i just Karachi.

Soluppgång idag
lördagen den 17 april 2021
kl. 06:07:44
Zenit idag
lördagen den 17 april 2021
kl. 12:31:26
Solnedgång idag
lördagen den 17 april 2021
kl. 18:55:09
Soluppgång imorgon
söndagen den 18 april 2021
kl. 06:06:50
Zenit imorgon
söndagen den 18 april 2021
kl. 12:31:13
Solnedgång imorgon
söndagen den 18 april 2021
kl. 18:55:36

Flaggan i Pakistan och Karachi

Här intill kan ni se vilken flagga landet Pakistan har, och därmed även Karachi. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇵🇰

Eluttag och reseadapter i Karachi i Pakistan

Innan man ger sig ut på en resa till Karachi i Pakistan kan det vara bra att ta reda på vilken typ av eluttag som används i Pakistan, samt vilken spänning och frekvens elnätet använder. Man behöver göra detta för att avgöra om ens elektriska utrustning går att använda i Karachi. Eller faktiskt hela Pakistan för den delen. Om den inte går att använda måste man skaffa någon typ av reseadapter. De typer av eluttag som används i Pakistan är Typ C, och elnätet har spänningen 230 V och frekvensen 50 Hz. Detta innebär att du troligtvis inte behöver någon reseadapter för att kunna använda dina svenska elektriska apparater i Pakistan.

Länkar för att läsa mer om Karachi

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Karachi?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Karachi?

Karachi på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Karachi kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Karachi. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Karachi. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Karachi.
   ››  Svensk Wikipediasida om Karachi
   ››  Engelsk Wikipediasida om Karachi

Karachi i Pakistan på kartan

Här nedan kan hittar du en karta som visar var i Pakistan som Karachi ligger. Du kan enkelt bläddra dig runt på kartan med hjälp av musen om du sitter vid en vanlig dator eller med hjälp av fingrarna om du använder en mobil. Det går även att zooma in och ut på kartan, antingen genom att använda knapparna i övre vänstra hörnet, rullningsfunktionen på din mus eller genom att använda två fingrar om du använder en mobil.