Vad är klockan? logotype

Vad är klockan i Östtimor


Det är kväll i Östtimor, söndagen den 25 juli 2021

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidszon och tidsskillnad i Östtimor

Den tidszon som Östtimor ligger i är UTC+9, och mellan den plats du befinner dig på just nu och Östtimor är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Östtimor

Här kan du se vad klockan är i Östtimor just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Östtimor.

Allmän fakta om Östtimor

I landet Östtimor bor det ungefär 1 200 000 invånare på en yta av ca. 15 007 km2. Landskoden för att ringa till någon i Östtimor från ett annat land är +670. I Östtimor är det officiella språket tetum och portugisiska, och den officiella valutan i Östtimor är USA-dollar (USD). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Östtimor är .tl. Den 28 november firar Östtimor sin årliga nationaldag.

Flaggan i Östtimor

Här intill kan ni se vilken flagga landet Östtimor har. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇹🇱

Inför resan till Östtimor

Om det är så att ni har en stundande resa inplanerad till Östtimor finns det många saker som vara bra att hålla koll på, en av de viktigaste är nog vad valutan amerikansk dollar (USD) som används i Östtimor står i just nu, i förhållande till den svenska kronan. Här kan ni hitta amerikansk dollar valutakurs, med dagsaktuell valuta kurs och en smidig omvandlare mellan svenska kronor och amerikansk dollar.

Länkar för att läsa mer om Östtimor

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Øst-Timor?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Østtimor?

Östtimor på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Östtimor kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Östtimor. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Östtimor. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Östtimor.
   ››  Svensk Wikipediasida om Östtimor
   ››  Engelsk Wikipediasida om Östtimor

Östtimor på kartan

Här nedan kan hittar du en karta som visar var Östtimor ligger. Du kan enkelt bläddra dig runt på kartan med hjälp av musen om du sitter vid en vanlig dator eller med hjälp av fingrarna om du använder en mobil. Det går även att zooma in och ut på kartan, antingen genom att använda knapparna i övre vänstra hörnet, rullningsfunktionen på din mus eller genom att använda två fingrar om du använder en mobil.