Vad är klockan? logotype

Vad är klockan i Wien


Det är mitt i natten i Wien, onsdagen den 12 augusti 2020

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidsskillnad och tidszon i Wien

Den tidszon som Wien ligger i är Central European Time (UTC+1), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Wien i Österrike är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Wien

Här kan du se vad klockan är i Wien i Österrike just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Wien.

Allmän fakta om Wien

Wien ligger i landet Österrike, och är faktiskt även huvudstad i Österrike. Det bor ungefär 1 900 000 invånare i Wien, och till ytan är Wien ca. 415 km2 (kvadratkilometer) stort. I Österrike är det officiella språket tyska, och den officiella valutan i Österrike är euro (EUR). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Österrike är .at. Faktiskt har även staden Wien en helt egen toppdomän, som är .wien. Den 26 oktober firar Österrike sin årliga nationaldag.

Ringa till någon i Wien

För att ringa till Wien från ett annat land slår du först landskoden för Österrike som är +43, följt av riktnumret till Wien som är 1, sedan slår du det nummer som du vill ringa till i Wien.

Soluppgång och solnedgång i Wien

Här nedan hittar du information kring när solen går upp och när solen går ned i Wien både idag och imorgon. Vi inkluderar även information kring när solen står i zenit, dvs när solen når sin högsta punkt under dagen i just Wien.

Soluppgång idag
onsdagen den 12 augusti 2020
kl. 05:46:00
Zenit idag
onsdagen den 12 augusti 2020
kl. 12:59:24
Solnedgång idag
onsdagen den 12 augusti 2020
kl. 20:12:48
Soluppgång imorgon
torsdagen den 13 augusti 2020
kl. 05:47:22
Zenit imorgon
torsdagen den 13 augusti 2020
kl. 12:59:13
Solnedgång imorgon
torsdagen den 13 augusti 2020
kl. 20:11:04

Flaggan i Österrike och Wien

Här intill kan ni se vilken flagga landet Österrike har, och därmed även Wien. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇦🇹

Inför resan till Wien

Om det är så att ni har en stundande resa inplanerad till Wien finns det många saker som vara bra att hålla koll på, en av de viktigaste är nog vad valutan euro (EUR) som används i Wien står i just nu, i förhållande till den svenska kronan. På webbsajten Eurokurs.nu finns euro valutakurs, där kan ni alltid hitta aktuell valutakursinfo samt en smidig omvandlare mellan svenska kronor (SEK) och euro (EUR).

Eluttag och reseadapter i Österrike

Innan man ger sig ut på en resa till Österrike kan det vara bra att ta reda på vilken typ av eluttag som används i landet, samt vilken spänning och frekvens elnätet använder. Man behöver göra detta för att avgöra om ens elektriska utrustning går att använda i landet. Om den inte går att använda måste man skaffa någon typ av reseadapter. De typer av eluttag som används i Österrike är Typ C, och elnätet har spänningen 230 V och frekvensen 50 Hz. Detta innebär att du troligtvis inte behöver någon reseadapter för att kunna använda dina svenska elektriska apparater i Österrike.

Länkar för att läsa mer om Wien

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Wien?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Wien?

Wien på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Wien kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Wien. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Wien. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Wien.
   ››  Svensk Wikipediasida om Wien
   ››  Engelsk Wikipediasida om Wien

Wien i Österrike på kartan

Här nedan kan hittar du en karta som visar var i Österrike som Wien ligger.