Vad är klockan i Oslo (Norge) just nu?


Det är mitt i natten i Oslo, lördagen den 23 mars 2019

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Aktuell tid och datum i Oslo

Här ovanför kan du se vad klockan är i Oslo i Norge just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är! All information i rutan uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är just i detta ögonblick i Oslo.

Allmän fakta om Oslo

Oslo ligger i landskapet Østlandet i landet Norge, och är faktiskt även huvudstad i Norge. Det bor ungefär 670 000 invånare i Oslo, och till ytan är Oslo ca. 481 km2 (kvadratkilometer) stort. Oslo grundades år 1048. I Norge är det officiella språket norska (bokmål, nynorska) och samiska, och den officiella valutan i Norge är norsk krona (NOK). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Norge är .no. Den 17 maj firar Norge sin årliga nationaldag.

Tidszon och tidsskillnad i Oslo

Den tidszon som Oslo ligger i är CET (UTC+1), och tidsskillnaden mellan den plats du befinner dig på just nu och Oslo är timmar.

Ringa till någon i Oslo

För att ringa till Oslo från ett annat land slår du först landskoden för Norge som är +47, följt av riktnumret till Oslo som är 00, sedan slår du det nummer som du vill ringa till i Oslo.

Flaggan i Norge och Oslo

Här intill kan ni se vilken flagga landet Norge har, och därmed även Oslo. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇳🇴

Inför resan till Oslo

Om det är så att ni har en stundande resa inplanerad till Oslo finns det många saker som vara bra att hålla koll på, en av de viktigaste är nog vad valutan norsk krona (NOK) som används i Oslo står i just nu, i förhållande till den svenska kronan. På webbsajten Hurmycket.se finns norsk krona valutakurs, där kan ni alltid hitta aktuell valutakursinfo samt en smidig omvandlare mellan svenska kronor (SEK) och norsk krona (NOK).

Oslo på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Oslo kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Oslo. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Oslo. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Oslo.
   ››  Svensk Wikipediasida om Oslo
   ››  Engelsk Wikipediasida om Oslo

Karta över Oslo i Norge

Här nedan kan hittar du en karta över Oslo i Norge som är väldigt enkel att skrolla runt i eller zooma in och ut, använd bara musen (eller fingrarna om du använder en mobil) för att navigera dig runt på kartan över Oslo.