Vad är klockan i Nya Zeeland


Det är morgon i Nya Zeeland, tisdagen den 22 oktober 2019

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidszon och tidsskillnad i Nya Zeeland

Den tidszon som Nya Zeeland ligger i är NZST (UTC+12), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Nya Zeeland är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Nya Zeeland

Här kan du se vad klockan är i Nya Zeeland just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Nya Zeeland.

Allmän fakta om Nya Zeeland

I landet Nya Zeeland bor det ungefär 5 000 000 invånare på en yta av ca. 268 021 km2. Landskoden för att ringa till någon i Nya Zeeland från ett annat land är +64. I Nya Zeeland är det officiella språket engelska, och den officiella valutan i Nya Zeeland är nyzeeländsk dollar (NZD). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Nya Zeeland är .nz. Den 6 februari firar Nya Zeeland sin årliga nationaldag.

Flaggan i Nya Zeeland

Här intill kan ni se vilken flagga landet Nya Zeeland har. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇳🇿

Inför resan till Nya Zeeland

Om det är så att ni har en stundande resa inplanerad till Nya Zeeland finns det många saker som vara bra att hålla koll på, en av de viktigaste är nog vad valutan nyzeeländsk dollar (NZD) som används i Nya Zeeland står i just nu, i förhållande till den svenska kronan. På webbsajten Hurmycket.se finns nyzeeländsk dollar valutakurs, där kan ni alltid hitta aktuell valutakursinfo samt en smidig omvandlare mellan svenska kronor (SEK) och nyzeeländsk dollar (NZD).

Länkar för att läsa mer om Nya Zeeland

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i New Zealand?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i New Zealand?

Nya Zeeland på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Nya Zeeland kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Nya Zeeland. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Nya Zeeland. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Nya Zeeland.
   ››  Svensk Wikipediasida om Nya Zeeland
   ››  Engelsk Wikipediasida om Nya Zeeland

Karta över Nya Zeeland

Här nedan kan hittar du en karta som visar var Nya Zeeland ligger.