Vad är klockan? logotype

Vad är klockan i Nya Kaledonien


Det är kväll i Nya Kaledonien, torsdagen den 11 augusti 2022

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidszon och tidsskillnad i Nya Kaledonien

Den tidszon som Nya Kaledonien ligger i är UTC+11, och mellan den plats du befinner dig på just nu och Nya Kaledonien är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Nya Kaledonien

Här kan du se vad klockan är i Nya Kaledonien just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Nya Kaledonien.

Allmän fakta om Nya Kaledonien

I landet Nya Kaledonien bor det ungefär 270 000 invånare på en yta av ca. 18 576 km2. Landskoden för att ringa till någon i Nya Kaledonien från ett annat land är +687. I Nya Kaledonien är det officiella språket franska, och den officiella valutan i Nya Kaledonien är CEP-franc (XPF). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Nya Kaledonien är .nc.

Flaggan i Nya Kaledonien

Här intill kan ni se vilken flagga landet Nya Kaledonien har. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇳🇨

Eluttag och reseadapter i Nya Kaledonien

Innan man ger sig ut på en resa till Nya Kaledonien kan det vara bra att ta reda på vilken typ av eluttag som används i landet, samt vilken spänning och frekvens elnätet använder. Man behöver göra detta för att avgöra om ens elektriska utrustning går att använda i landet. Om den inte går att använda måste man skaffa någon typ av reseadapter. De typer av eluttag som används i Nya Kaledonien är Typ F, och elnätet har spänningen 220 V och frekvensen 50 Hz. Detta innebär att du troligtvis inte behöver någon reseadapter för att kunna använda dina svenska elektriska apparater i Nya Kaledonien. Läs mer här om reseadapter Nya Kaledonien.

Länkar för att läsa mer om Nya Kaledonien

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Ny-Caledonia?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Ny Kaledonien?

Nya Kaledonien på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Nya Kaledonien kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Nya Kaledonien. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Nya Kaledonien. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Nya Kaledonien.
   ››  Svensk Wikipediasida om Nya Kaledonien
   ››  Engelsk Wikipediasida om Nya Kaledonien

Nya Kaledonien på kartan

Här nedan kan hittar du en karta som visar var Nya Kaledonien ligger. Du kan enkelt bläddra dig runt på kartan med hjälp av musen om du sitter vid en vanlig dator eller med hjälp av fingrarna om du använder en mobil. Det går även att zooma in och ut på kartan, antingen genom att använda knapparna i övre vänstra hörnet, rullningsfunktionen på din mus eller genom att använda två fingrar om du använder en mobil.