Vad är klockan? logotype

Vad är klockan i Belfast


Det är mitt i natten i Belfast, tisdagen den 28 januari 2020

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidszon och tidsskillnad i Belfast

Den tidszon som Belfast ligger i är Greenwich Mean Time (UTC+0), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Belfast i Nordirland är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Belfast

Här kan du se vad klockan är i Belfast i Nordirland just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Belfast.

Allmän fakta om Belfast

Belfast ligger i landet Nordirland, och är faktiskt även huvudstad i Nordirland. Det bor ungefär 340 000 invånare i Belfast, och till ytan är Belfast ca. 133 km2 (kvadratkilometer) stort. I Nordirland är det officiella språket engelska, iriska och ulsterskotska, och den officiella valutan i Nordirland är brittiskt pund (GBP). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Nordirland är .uk. Den 17 mars firar Nordirland sin årliga nationaldag.

Ringa till någon i Belfast

För att ringa till Belfast från ett annat land slår du först landskoden för Nordirland som är +44, följt av riktnumret till Belfast som är 028, sedan slår du det nummer som du vill ringa till i Belfast.

Flaggan i Nordirland och Belfast

Här intill kan ni se vilken flagga landet Nordirland har, och därmed även Belfast. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇬🇧

Inför resan till Belfast

Om det är så att ni har en stundande resa inplanerad till Belfast finns det många saker som vara bra att hålla koll på, en av de viktigaste är nog vad valutan brittisk pund (GBP) som används i Belfast står i just nu, i förhållande till den svenska kronan. På webbsajten Hurmycket.se finns brittisk pund valutakurs, där kan ni alltid hitta aktuell valutakursinfo samt en smidig omvandlare mellan svenska kronor (SEK) och brittisk pund (GBP).

Länkar för att läsa mer om Belfast

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Belfast?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Belfast?

Belfast på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Belfast kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Belfast. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Belfast. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Belfast.
   ››  Svensk Wikipediasida om Belfast
   ››  Engelsk Wikipediasida om Belfast

Karta över Belfast i Nordirland

Här nedan kan hittar du en karta som visar var i Nordirland som Belfast ligger.