Vad är klockan? logotype

Vad är klockan i Nordirland


Det är mitt i natten i Nordirland, onsdagen den 12 augusti 2020

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidszon och tidsskillnad i Nordirland

Den tidszon som Nordirland ligger i är Greenwich Mean Time (UTC+0), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Nordirland är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Nordirland

Här kan du se vad klockan är i Nordirland just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Nordirland.

Allmän fakta om Nordirland

I landet Nordirland bor det ungefär 1 900 000 invånare på en yta av ca. 14 130 km2, huvudstaden i Nordirland heter Belfast. Landskoden för att ringa till någon i Nordirland från ett annat land är +44. I Nordirland är det officiella språket engelska, iriska och ulsterskotska, och den officiella valutan i Nordirland är brittiskt pund (GBP). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Nordirland är .uk. Den 17 mars firar Nordirland sin årliga nationaldag.

Klocka, tidsskillnad och datum i Nordirlands städer

Här kan du se vad klockan är just nu och vilken tidsskillnad det är i olika städer runt omkring i Nordirland.

Flaggan i Nordirland

Här intill kan ni se vilken flagga landet Nordirland har. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇬🇧

Inför resan till Nordirland

Om det är så att ni har en stundande resa inplanerad till Nordirland finns det många saker som vara bra att hålla koll på, en av de viktigaste är nog vad valutan brittisk pund (GBP) som används i Nordirland står i just nu, i förhållande till den svenska kronan. På webbsajten Hurmycket.se finns brittisk pund valutakurs, där kan ni alltid hitta aktuell valutakursinfo samt en smidig omvandlare mellan svenska kronor (SEK) och brittisk pund (GBP).

Länkar för att läsa mer om Nordirland

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Nord-Irland?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Nordirland?

Nordirland på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Nordirland kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Nordirland. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Nordirland. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Nordirland.
   ››  Svensk Wikipediasida om Nordirland
   ››  Engelsk Wikipediasida om Nordirland

Nordirland på kartan

Här nedan kan hittar du en karta som visar var Nordirland ligger.