Vad är klockan? logotype

Vad är klockan i Niger


Det är lunchtid i Niger, söndagen den 25 juli 2021

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidszon och tidsskillnad i Niger

Den tidszon som Niger ligger i är West Africa Time (UTC+1), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Niger är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Niger

Här kan du se vad klockan är i Niger just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Niger.

Allmän fakta om Niger

I landet Niger bor det ungefär 23 000 000 invånare på en yta av ca. 1 267 000 km2. Landskoden för att ringa till någon i Niger från ett annat land är +227. I Niger är det officiella språket franska, och den officiella valutan i Niger är CFA-franc (XOF). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Niger är .ne. Den 18 december firar Niger sin årliga nationaldag.

Flaggan i Niger

Här intill kan ni se vilken flagga landet Niger har. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇳🇪

Eluttag och reseadapter i Niger

Innan man ger sig ut på en resa till Niger kan det vara bra att ta reda på vilken typ av eluttag som används i landet, samt vilken spänning och frekvens elnätet använder. Man behöver göra detta för att avgöra om ens elektriska utrustning går att använda i landet. Om den inte går att använda måste man skaffa någon typ av reseadapter. De typer av eluttag som används i Niger är Typ C, och elnätet har spänningen 230 V och frekvensen 50 Hz. Detta innebär att du troligtvis inte behöver någon reseadapter för att kunna använda dina svenska elektriska apparater i Niger.

Länkar för att läsa mer om Niger

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Niger?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Niger?

Niger på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Niger kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Niger. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Niger. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Niger.
   ››  Svensk Wikipediasida om Niger
   ››  Engelsk Wikipediasida om Niger

Niger på kartan

Här nedan kan hittar du en karta som visar var Niger ligger. Du kan enkelt bläddra dig runt på kartan med hjälp av musen om du sitter vid en vanlig dator eller med hjälp av fingrarna om du använder en mobil. Det går även att zooma in och ut på kartan, antingen genom att använda knapparna i övre vänstra hörnet, rullningsfunktionen på din mus eller genom att använda två fingrar om du använder en mobil.