Vad är klockan i Nicosia


Det är morgon i Nicosia, fredagen den 20 september 2019

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidszon och tidsskillnad i Nicosia

Den tidszon som Nicosia ligger i är EET (UTC+2), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Nicosia i Cypern är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Nicosia

Här kan du se vad klockan är i Nicosia i Cypern just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Nicosia.

Allmän fakta om Nicosia

Nicosia ligger i landet Cypern, och är faktiskt även huvudstad i Cypern. Det bor ungefär 300 000 invånare i Nicosia, och till ytan är Nicosia ca. 111 km2 (kvadratkilometer) stort. Nicosia grundades under 300-talet. I Cypern är det officiella språket grekiska och turkiska, och den officiella valutan i Cypern är euro (EUR). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Cypern är .cy. Den 1 oktober firar Cypern sin årliga nationaldag.

Ringa till någon i Nicosia

För att ringa till Nicosia från ett annat land slår du först landskoden för Cypern som är +357, följt av riktnumret till Nicosia som är 22, sedan slår du det nummer som du vill ringa till i Nicosia.

Flaggan i Cypern och Nicosia

Här intill kan ni se vilken flagga landet Cypern har, och därmed även Nicosia. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇨🇾

Inför resan till Nicosia

Om det är så att ni har en stundande resa inplanerad till Nicosia finns det många saker som vara bra att hålla koll på, en av de viktigaste är nog vad valutan euro (EUR) som används i Nicosia står i just nu, i förhållande till den svenska kronan. På webbsajten Eurokurs.nu finns euro valutakurs, där kan ni alltid hitta aktuell valutakursinfo samt en smidig omvandlare mellan svenska kronor (SEK) och euro (EUR).

Länkar för att läsa mer om Nicosia

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Nikosia?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Nicosia?

Nicosia på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Nicosia kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Nicosia. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Nicosia. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Nicosia.
   ››  Svensk Wikipediasida om Nicosia
   ››  Engelsk Wikipediasida om Nicosia

Karta över Nicosia i Cypern

Här nedan kan hittar du en karta som visar var i Cypern som Nicosia ligger.