Vad är klockan i Nice (Frankrike) just nu?


Det är förmiddag i Nice, fredagen den 18 januari 2019

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Här hittar du aktuell tid i Nice

Här ovanför kan du se vad klockan är i Nice i Frankrike just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är! All information i rutan uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är just i detta ögonblick i Nice.

Allmän fakta om Nice

Nice ligger i regionen Provence-Alpes-Côte d'Azur i landet Frankrike. Det bor ungefär 345 000 invånare i Nice, och till ytan är Nice ca. 72 km2 (kvadratkilometer) stort. I Frankrike är det officiella språket franska, och den officiella valutan i Frankrike är euro (EUR). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Frankrike är .fr. Den 14 juli firar Frankrike sin årliga nationaldag.

Ringa till någon i Nice

För att ringa till Nice från ett annat land slår du först landskoden för Frankrike som är +33, följt av riktnumret till Nice som är 04, sedan slår du det nummer som du vill ringa till i Nice.

Flaggan i Frankrike och Nice

Här intill kan ni se vilken flagga landet Frankrike har, och därmed även Nice. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇫🇷

Länkar för att läsa mer om Nice

Reseguide till Nice

Just nu har vi tyvärr ingen bra reseguide att länka för Nice. Har du en sajt om Nice och vill att den skall synas här? Kila då in på Om oss-sidan som du kan hitta i sidfoten och skicka ett meddelande till oss.

Nice på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Nice kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Nice. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Nice. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Nice.
   ››  Svensk Wikipediasida om Nice
   ››  Engelsk Wikipediasida om Nice

Karta över Nice i Frankrike

Här nedan kan hittar du en karta över Nice i Frankrike som är väldigt enkel att skrolla runt i eller zooma in och ut, använd bara musen (eller fingrarna om du använder en mobil) för att navigera dig runt på kartan över Nice.