Vad är klockan? logotype
Vad är klockan?/ Nicaragua

Vad är klockan i Nicaragua


Det är kväll i Nicaragua, tisdagen den 6 december 2022

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidszon och tidsskillnad i Nicaragua

Den tidszon som Nicaragua ligger i är Central Standard Time (UTC-6), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Nicaragua är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Nicaragua

Här kan du se vad klockan är i Nicaragua just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Nicaragua.

Allmän fakta om Nicaragua

I landet Nicaragua bor det ungefär 6 500 000 invånare på en yta av ca. 130 375 km2. Landskoden för att ringa till någon i Nicaragua från ett annat land är +505. I Nicaragua är det officiella språket spanska, och den officiella valutan i Nicaragua är cordoba (NIO). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Nicaragua är .ni. Den 15 september firar Nicaragua sin årliga nationaldag.

Flaggan i Nicaragua

Här intill kan ni se vilken flagga landet Nicaragua har. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇳🇮

Eluttag och reseadapter i Nicaragua

Innan man ger sig ut på en resa till Nicaragua kan det vara bra att ta reda på vilken typ av eluttag som används i landet, samt vilken spänning och frekvens elnätet använder. Man behöver göra detta för att avgöra om ens elektriska utrustning går att använda i landet. Om den inte går att använda måste man skaffa någon typ av reseadapter. De typer av eluttag som används i Nicaragua är Typ A, och elnätet har spänningen 100-125 V och frekvensen 50/60 Hz. Detta innebär att du kommer att behöva en reseadapter för att kunna använda dina svenska elektriska apparater i Nicaragua. Läs mer här om reseadapter Nicaragua.

Länkar för att läsa mer om Nicaragua

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Nicaragua?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Nicaragua?

Nicaragua på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Nicaragua kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Nicaragua. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Nicaragua. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Nicaragua.
   ››  Svensk Wikipediasida om Nicaragua
   ››  Engelsk Wikipediasida om Nicaragua

Nicaragua på kartan

Här nedan kan hittar du en karta som visar var Nicaragua ligger. Du kan enkelt bläddra dig runt på kartan med hjälp av musen om du sitter vid en vanlig dator eller med hjälp av fingrarna om du använder en mobil. Det går även att zooma in och ut på kartan, antingen genom att använda knapparna i övre vänstra hörnet, rullningsfunktionen på din mus eller genom att använda två fingrar om du använder en mobil.

De röda linjerna motsvarar gränser för olika tidszoner, källa: Leaflet.timezones