Vad är klockan i New York (USA) just nu?


Det är mitt i natten i New York, fredagen den 18 januari 2019

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Här hittar du aktuell tid i New York

Här ovanför kan du se vad klockan är i New York i USA just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är! All information i rutan uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är just i detta ögonblick i New York.

Allmän fakta om New York

New York ligger i landet USA. Det bor ungefär 19 500 000 invånare i New York, och till ytan är New York ca. 141 205 km2 (kvadratkilometer) stort. I USA är det officiella språket engelska, och den officiella valutan i USA är dollar (USD). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i USA är .us. Den 4 juli firar USA sin årliga nationaldag.

Ringa till någon i New York

För att ringa till New York från ett annat land slår du först landskoden för USA som är +1, följt av riktnumret till New York som är 212, 347, 646, 718, 917 eller 929, sedan slår du det nummer som du vill ringa till i New York.

Flaggan i USA och New York

Här intill kan ni se vilken flagga landet USA har, och därmed även New York. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇺🇸

Länkar för att läsa mer om New York

Reseguide till New York

Just nu har vi tyvärr ingen bra reseguide att länka för New York. Har du en sajt om New York och vill att den skall synas här? Kila då in på Om oss-sidan som du kan hitta i sidfoten och skicka ett meddelande till oss.

New York på Wikipedia

Om du vill läsa mer om New York kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om New York. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om New York. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om New York.
   ››  Svensk Wikipediasida om New York
   ››  Engelsk Wikipediasida om New York

Karta över New York i USA

Här nedan kan hittar du en karta över New York i USA som är väldigt enkel att skrolla runt i eller zooma in och ut, använd bara musen (eller fingrarna om du använder en mobil) för att navigera dig runt på kartan över New York.