Vad är klockan i New York


Det är kväll i New York, torsdagen den 19 september 2019

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidszon och tidsskillnad i New York

Den tidszon som New York ligger i är EST (UTC-5), och mellan den plats du befinner dig på just nu och New York i USA är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i New York

Här kan du se vad klockan är i New York i USA just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i New York.

Allmän fakta om New York

New York ligger i delstaten New York i landet USA. Det bor ungefär 19 500 000 invånare i New York, och till ytan är New York ca. 141 205 km2 (kvadratkilometer) stort. I USA är det officiella språket engelska, och den officiella valutan i USA är amerikansk dollar (USD). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i USA är .us. Den 4 juli firar USA sin årliga nationaldag.

Ringa till någon i New York

För att ringa till New York från ett annat land slår du först landskoden för USA som är +1, följt av riktnumret till New York som är 212, 347, 646, 718, 917 eller 929, sedan slår du det nummer som du vill ringa till i New York.

Flaggan i USA och New York

Här intill kan ni se vilken flagga landet USA har, och därmed även New York. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇺🇸

Inför resan till New York

Om det är så att ni har en stundande resa inplanerad till New York finns det många saker som vara bra att hålla koll på, en av de viktigaste är nog vad valutan amerikansk dollar (USD) som används i New York står i just nu, i förhållande till den svenska kronan. På webbsajten Hurmycket.se finns amerikansk dollar valutakurs, där kan ni alltid hitta aktuell valutakursinfo samt en smidig omvandlare mellan svenska kronor (SEK) och amerikansk dollar (USD).

Länkar för att läsa mer om New York

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i New York?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i New York City?

New York på Wikipedia

Om du vill läsa mer om New York kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om New York. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om New York. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om New York.
   ››  Svensk Wikipediasida om New York
   ››  Engelsk Wikipediasida om New York

Karta över New York i USA

Här nedan kan hittar du en karta som visar var i USA som New York ligger.