Vad är klockan i Neapel


Det är morgon i Neapel, fredagen den 20 september 2019

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidszon och tidsskillnad i Neapel

Den tidszon som Neapel ligger i är CET (UTC+1), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Neapel i Italien är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Neapel

Här kan du se vad klockan är i Neapel i Italien just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Neapel.

Allmän fakta om Neapel

Neapel ligger i regionen Kampanien i landet Italien. Det bor ungefär 970 000 invånare i Neapel, och till ytan är Neapel ca. 117 km2 (kvadratkilometer) stort. I Italien är det officiella språket italienska, och den officiella valutan i Italien är euro (EUR). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Italien är .it. Den 2 juni firar Italien sin årliga nationaldag.

Ringa till någon i Neapel

För att ringa till Neapel från ett annat land slår du först landskoden för Italien som är +39, följt av riktnumret till Neapel som är 081, sedan slår du det nummer som du vill ringa till i Neapel.

Flaggan i Italien och Neapel

Här intill kan ni se vilken flagga landet Italien har, och därmed även Neapel. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇮🇹

Inför resan till Neapel

Om det är så att ni har en stundande resa inplanerad till Neapel finns det många saker som vara bra att hålla koll på, en av de viktigaste är nog vad valutan euro (EUR) som används i Neapel står i just nu, i förhållande till den svenska kronan. På webbsajten Eurokurs.nu finns euro valutakurs, där kan ni alltid hitta aktuell valutakursinfo samt en smidig omvandlare mellan svenska kronor (SEK) och euro (EUR).

Länkar för att läsa mer om Neapel

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Napoli?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Napoli?

Neapel på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Neapel kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Neapel. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Neapel. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Neapel.
   ››  Svensk Wikipediasida om Neapel
   ››  Engelsk Wikipediasida om Neapel

Karta över Neapel i Italien

Här nedan kan hittar du en karta som visar var i Italien som Neapel ligger.